Φωτιά σε ξενοδοχείο στη Συγγρού: Στο «φως» νέα στοιχεία και άγνωστο παρασκήνιο


Όσο οι αστυνομικές Αρχές ψάχνουν να βρουν ποιος έδωσε την εντολή για τον εμπρησμό του ξενοδοχείου Athenaeum Palace στη Συγγρού, που θα μπορούσε να είχε στοιχίσει τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους, έρχεται στο «φως» της δημοσιότητας ένα άγνωστο παρασκήνιο.

Σύμφωνα με την συντάκτρια αστυνομικού ρεπορτάζ του CNN.gr, Μίνα Καραμήτρου, ιδιοκτήτης και ενοικιαστής του κτηρίου στο οποίο βρίσκεται το ξενοδοχείο ήταν για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα σε δικαστική διαμάχη ενώ εκκρεμούσαν και αρκετά χρήματα που έπρεπε να είχαν δοθεί ως ενοίκιο.

Το μεσημέρι της Πέμπτης, ο δικαστικός επιμελητής πήγε στο ξενοδοχείο για να επιδώσει έξωση από τον ιδιοκτήτη του κτηρίου στον ενοικιαστή. Μάλιστα, είχε προηγηθεί προσυνεννόηση για την παράδοση του κτηρίου.

Την ώρα όμως που συνέβαιναν όλα αυτά, ξέσπασε φωτιά σε δωμάτια του πρώτου ορόφου, στα οποία ευτυχώς δεν διέμεναν πελάτες.

Σημειώνεται πως στο ξενοδοχείο υπήρχαν πάνω από 70 άτομα ως πελάτες ενώ οι Αρχές όταν έσβησαν την φωτιά, εντόπισαν μπιτόνια με εύφλεκτο υγρό, ενώ σε τρία δωμάτια του δεύτερου ορόφου βρέθηκαν και στρώματα εμποτισμένα με εύφλεκτο υγρό.

Οι Αρχές ασφαλείας συγκεντρώνουν υλικό από κάμερες από το εσωτερικό του ξενοδοχείου και το αναλύουν καρέ – καρέ καθώς, όπως εκτιμούν, είναι πολύ πιθανό να έχουν καταγράψει τους εμπρηστές.

Τρεις τραυματίες, μια εκ των οποίων στη ΜΕΘ

Συνολικά 20 άνθρωποι απεγκλωβίστηκαν από το το ξενοδοχείο, εκ των οποίων τρεις μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Αττικό Νοσοκομείο, με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα, λόγω των πυκνών καπνών που γέμισε το κτήριο. Μάλιστα, μια από τις γυναίκες διασωληνώθηκε και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Αττικόν.

Με αναπνευστικά νοσηλεύονται και άλλη μια γυναίκα και ένας άνδρας, ο οποίος έχει επιπλέον και κάταγμα στο πόδι.

Από τους απεγκλωβισθέντες, οι τρεις κατέβηκαν μέσω κλιμακοφόρου οχήματος της Πυροσβεστικής, ενώ οι υπόλοιποι απομακρύνθηκαν με την βοήθεια των πυροσβεστών από το εσωτερικό κλιμακοστάσιο του ξενοδοχείου.

Υπενθυμίζεται ότι άμεση ήταν η επέμβαση της Πυροσβεστικής, καθώς στο σημείο έσπευσαν αρχικά 35 πυροσβέστες με 12 οχήματα.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ