Μίλαν και Ρόμα τιμωρούν την Corriere για το ρατσιστικό πρωτοσέλιδο – Η απάντηση των Λουκάκου – Σμόλινγκ


Η Μίλαν και η Ρόμα απαγόρευσαν την είσοδο των ρεπόρτερ της Corriere Dello Sport στις εγκαταστάσεις τους μετά το απαράδεκτο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ενόψει του ντέρμπι της Ρόμα με την Ίντερ για το ιταλικό πρωτάθλημα, που απεικόνιζε τον Λουκάκου και τον Σμόλινγκ και έγραφε από κάτω «Black Friday». «Ηλίθιο» χαρακτήρισε το πρωτοσέλιδο ο Λουκάκου, «Λάθος» ήταν ο χαρακτηρισμός που χρησιμοποίησε ο Σμόλινγκ.

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Ιταλία το απαράδεκτο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας, Corriere Dello Sport που ενόψει του ντέρμπι της Ρόμα με την Ίντερ για το ιταλικό πρωτάθλημα, απεικόνιζε τον Λουκάκου και τον Σμόλινγκ και έγραφε από κάτω “Black Friday”. Ρόμα και Μίλαν εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση με την οποία κάνουν γνωστή την απόφασή τους να απαγορεύσουν την είσοδο των ρεπόρτερ της εφημερίδας στις εγκαταστάσεις τους και τα παιχνίδια τους ενώ ο Ρομέλου Λουκάκου χαρακτήρισε τον τίτλο “ηλίθιο” σε δηλώσεις του. Πιο ήπια αντίδραση από τον Σμόλινγκ που έκανε λόγο για “λάθος” επιλογή.Η κοινή ανακοίνωση Μίλαν και Ρόμα

“Πιστεύουμε ότι οι παίκτες, οι σύλλογοι, οι οπαδοί και τα μέσα πρέπει να είναι ενωμένα κατά του πολέμου εναντίον του ρατσισμού στο ποδόσφαιρο και πρέπει να είμαστε ακριβείς στις λέξεις που επιλέγουμε και τα μηνύματα που μεταφέρουμε.

Σε απάντηση στο πρωτοσέλιδο «Black Friday» που εκδώθηκε σήμερα, η Μίλαν και η Ρόμα αποφάσισαν να μπανάρουν την Corriere dello Sport από τις προπονητικές εγκαταστάσεις τους μέχρι το τέλος της χρονιάς και οι παίκτες μας δεν θα συμμετέχουν σε καμία δραστηριότητα σε αυτή τη χρονική περίοδο.

Και οι δύο σύλλογοι γνωρίζουν ότι το πραγματικό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας που με τον τίτλο “Black Friday”, απεικονίζει ένα αντιρατσιστικό μήνυμα και γι ‘αυτό απαγορεύσαμε μόνο το Corriere dello Sport μέχρι τον Ιανουάριο”.“Έναν από τους πιο ηλίθιους τίτλους που έχω δει”

Οργισμένη ήταν η απάντηση του Ρομέλου Λουκάκου της Ίντερ, όσον αφορά το πρωτοσέλιδο, χαρακτηρίζοντας τον τίτλο “ηλίθιο” ενώ άφησε αιχμές περί έλλειψης μόρφωσης. Συγκεκριμένα ο Βέλγος επιθετικός των “νερατζούρι” δήλωσε:

“Αντί να συγκεντρωνόμαστε σε μια μάχη ανάμεσα σε δύο ομάδες, η Corriere dello Sport βγήκε με έναν από τους πιο ηλίθιους τίτλους που έχω δει στην καριέρα μου. Ρίχνετε λάδι στην φωτιά του ρατσισμού. Αντί να μιλάμε για το ματς. Η μόρφωση είναι το κλειδί. Στην Corriere dello Sport πρέπει να κάνετε καλύτερη δουλειά”.

Ο άσος της Ρόμα, Κρις Σμόλινγκ από την πλευρά του τοποθετήθηκε μέσω ανάρτησης στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter γράφοντας χαρακτηριστικά: “Ενώ ήθελα να συγκεντρωθώ στο μεγάλο ματς που έχουμε αύριο, είδα τι έγινε σήμερα και το θεωρώ λάθος σε ένα πολύ ευαίσθητο θέμα. Ελπίζω οι διευθυντές να καταλάβουν τη δύναμη που έχουν και να να πάρουν την ευθύνη”.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ