Φωτιά στο Athenaeum Palace: Το τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής ανέλαβε τις έρευνες

Το τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής ανέλαβε να ερευνήσει τη φωτιά στο Athenaeum Palace, επί της λεωφόρου Συγγρού

Από την πρώτη στιγμή υπήρξαν ενδείξεις εμπρησμού του ξενοδοχείου. Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν, ο ένας πολύ σοβαρά.

Η υπόθεση με τη φωτιά στο Athenaeum Palace έφυγε πλέον από την αρμοδιότητα της πυροσβεστικής και ανατέθηκε στο τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής, καθώς το περιστατικό θεωρείται πολύ σοβαρό απ’ την αστυνομία.

Υπάρχουν τρεις τραυματισμοί ενοίκων, εκ των οποίων μια 24χρονη τουρίστρια, που φέρει και εγκαύματα, νοσηλεύεται διασωληνωμένη στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Αττικού Νοσοκομείου και η κατάσταση της θεωρείται πολύ σοβαρή.

Υπενθυμίζεται ότι στον πρώτο όροφο όπου ξέσπασε η πυρκαγιά και στον διάδρομο του δευτέρου ορόφου, βρέθηκαν μπιτόνια με εύφλεκτο υγρό.

Πληροφορίες ωστόσο, από αρμόδιες πηγές, αναφέρουν ότι υπάρχουν και άλλα στοιχεία που επέβαλαν την ανάληψη της έρευνας για την υπόθεση από την αστυνομία.Φωτιά στο Athenaeum Palace: Σοβαρές ενδείξεις εμπρησμού!

Οι εικόνες από το ξενοδοχείο Athenaeum Palace, επί της λεωφόρου Συγγρού, όπου το μεσημέρι της Πέμπτης, 05.12.2019, ξέσπασε φωτιά, σόκαραν το πανελλήνιο και μόνο από θαύμα δεν θρηνήσαμε νεκρούς.

Ο νεότερος απολογισμός έδειξε πως η πυρκαγιά ξεκίνησε από τον διάδρομο του πρώτου ορόφου του ξενοδοχείου, πιθανότατα έξω από δωμάτιο. Γρήγορα οι καπνοί άρχισαν να “πνίγουν” τον 6ο και 7ο όροφο. Οι τρεις τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Αττικό νοσοκομείο.

Ωστόσο η πολύ σοβαρή εξέλιξη ήταν είναι πως στον πρώτο και τον δεύτερο όροφο βρέθηκαν αλλοιωμένα μπιτόνια με εύφλεκτο υγρό! Κάτι το οποίο καθιστά το ενδεχόμενο εμπρησμού ως το υπ’ αριθμόν 1 σενάριο που εξετάζεται από τις Αρχές.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες από πηγές της Πυροσβεστικής, βρέθηκαν στοιχεία που οδηγούν στον εμπρησμό τόσο στον 2ο όροφο του ξενοδοχείου, όσο και στον 1ο απ’ όπου και ξεκίνησε η πυρκαγιά. Ειδικότερα, στον διάδρομο του 2ου ορόφου, μπροστά στα δωμάτια 201 και 202, βρέθηκαν άθικτα δύο πλαστικά μπιτόνια με εύφλεκτο υγρό, ενώ ένα ίδιο μπιτόνι βρέθηκε και στον πρώτο όροφο.

Δείτε τα αποκλειστικά πλάνα του ONE TV

Η κατάσταση των τραυματιών από την φωτιά στο ξενοδοχείο

Πιο σοβαρά είναι μια 24χρονη η οποία νοσηλεύεται διασωληνωμένη με αναπνευστικά εγκαύματα. Επίσης αναπνευστικά προβλήματα παρουσίασε μια 32χρονη και ένας 25χρονος με κατάγματα.

Σύμφωνα με τον διοικητή Αττικής της Πυροσβεστικής, υποστράτηγο Νικόλαο Σπαή, άνθρωποι εγκλωβίστηκαν στον 1ο όροφο και τους κοντινούς ορόφους. Άλλοι απεγκλωβίστηκαν με κλιμακοφόρα κι άλλοι από τις σκάλες. Συνολικά απεγκλωβίστηκαν 20 άνθρωποι. Η εστία της φωτιάς εντοπίστηκε στον 1ο όροφο, όπου βρίσκονται δωμάτια και η κουζίνα, όπου βρέθηκαν τα άτομα που έχουν αναπνευστικά προβλήματα. Κανείς από τους τραυματίες, όπως είπε, δεν κινδυνεύει σοβαρά.

Δείτε τι δήλωσε:

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για τη φωτιά στο Athenaeum Palace

Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για τη φωτιά στο Athenaeum Palace ήταν άμεση, όπως δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες. “Είδα μια κοπέλα στο παράθυρο. Όλοι της έλεγαν να περιμένει, να καλύψει το πρόσωπό της, είχε αγχωθεί”, είπε ένας από τους αυτόπτες μάρτυρες, σημειώνοντας πως η κοπέλα έμεινε εκεί 10 με 15 λεπτά.

Ένας από τους σερβιτόρους του ξενοδοχείου, μαζί με καμαριέρες και πελάτες βρισκόταν στον 6ο όροφο την ώρα που ξέσπασε η φωτιά. Ένας γκρουμ τους ειδοποίησε, καθώς είχε δει τον καπνό από τις σκάλες. “Πήγαμε προς τις σκάλες, αλλά είχε αναπτυχθεί ήδη η φωτιά και προσπαθούσαμε να βρούμε διέξοδο προς το παράθυρο. Προσπαθούσαμε να πάρουμε όσους περισσότερους πελάτες μπορούσαμε. Επικράτησε λίγο πανικός”, είπε ο νεαρός άνδρας, που ήταν στον όροφο μαζί με άλλα έξι άτομα.

“Υπήρχε πολύς καπνός έως τον 7ο όροφο, σε σημείο που να μην μπορούμε να αναπνεύσουμε”, τόνισε.

Ένας άλλος εργαζόμενος περιέγραψε πως η φωτιά επεκτάθηκε πολύ γρήγορα και όσοι κατάφεραν να βγουν πρώτοι, κοιτούσαν με αγωνία εκείνους που είχαν μείνει μέσα. “Τρόμαξα, βλέπαμε ανθρώπους που δεν ήξεραν τι να κάνουν, είχαν πανικοβληθεί” είπε. Οι άνθρωποι του ξενοδοχείου φώναζαν σε υπαλλήλους και πελάτες να βγουν έξω γρήγορα. “Δεν περιμέναμε τόσο μεγάλη εξέλιξη”, πρόσθεσε.

Δείτε τι είπαν:

Το χρονικό της φωτιάς στο Athenaeum Palace

Η φωτιά στο ξενοδοχείο Athenaeum Palace επί της λεωφόρου Συγγρού 123 ξέσπασε λίγο πριν από τις 12:00 το μεσημέρι της Πέμπτης (05.12.2019).

Η φωτιά ξεκίνησε από μια μικρή κουζίνα του ξενοδοχείου στον πρώτο όροφο αλλά οι πυκνοί καπνοί έφτασαν έως τον έκτο και τον έβδομο όροφο, προκαλώντας την αίσθηση πως από εκεί είχε ξεκινήσει η πυρκαγιά.

Κάποιοι από τους ενοίκους του ξενοδοχείου, μέσα στον πανικό, κατέβηκαν στο δρόμο με τις πυτζάμες.

Επί τόπου βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, που μετά από σχεδόν μια ώρα κατάφεραν να τη θέσουν υπό έλεγχο.

Εικόνες που συγκλονίζουν έκαναν γρήγορα το γύρο του διαδικτύου από τη φωτιά στο Athenaeum Palace. Μια γυναίκα είχε βγεί στο μπαλκόνι του ξενοδοχείου με ένα μαντήλι στο πρόσωπο για να μπορεί να αναπνεύσει και ζητούσε βοήθεια, ενώ μια δεύτερη εμφανίστηκε σε πλαϊνό παράθυρο για να ζητήσει βοήθεια.

Δείτε video ντοκουμέντο:


Οι εικόνες από τη μεταφορά μιας εκ των τραυματιών είναι συγκλονιστικές:

φωτιά φωτιά

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου/Στέργιος Σαμαρτζής | Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ