Με αργά βήματα εξελίσσεται η ανάκριση για την υπόθεση της Folli Follie


Με πολύ αργά βήματα εξελίσσεται η διαδικασία της ανάκρισης για την υπόθεση της Folli Follie, με την αρμόδια ανακρίτρια να μην έχει καλέσει ακόμη τους κατηγορούμενους προς απολογία, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες αναμένει απαντήσεις από το εξωτερικό και πρόσθετα εισαγγελικά ευρήματα, από μια παράλληλη εισαγγελική έρευνα που αφορά στην πλαστογραφία εγγράφων από την προηγούμενη Διοίκηση της εισηγμένης εταιρείας.

Αξίζει να σημειωθεί πως τόσο η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών, όσο και το Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων κατέθεσαν προσφάτως εγκλήσεις στην ανακρίτρια με τις οποίες ζήτησαν να συνεχισθεί η ποινική δίωξη που είχε ασκήσει ο εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Επενδυτών Γιάννη Κυριακόπουλο, συνολικά υποβλήθηκαν 85 εγκλήσεις κατά παντός υπευθύνου μια ημέρα πριν την καταληκτική προθεσμία που προέβλεπε ο νέος Ποινικός Κώδικας.

Η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών θεωρεί πως η κατ’ αρχήν συμφωνία με ad hoc ομάδα πιστωτών στην οποία κατέληξε το Διοικητικό Συμβούλιο της Folli Follie για το σχέδιο αναδιάρθρωσης της δεν θα τελεσφορήσει.

Πληροφορίες αναφέρουν πως πίσω από τους πιστωτές που φέρονται να εκπροσωπούν το 42% των ομολογιούχων και οι οποίοι έχουν εγκρίνει το σχετικό σχέδιο αναδιάρθρωσης βρίσκονται συμφέροντα της οικογένειας Κουτσολιούτσου και πως αυτό μπορεί να αποδειχτεί στο Πρωτοδικείο, όταν και εφόσον φτάσει ποτέ σε αυτό η αίτηση υπαγωγής της Folli Follie στο άρθρο 106 του Πτωχευτικού Κώδικα.

Να σημειωθεί πως για να γίνει δυνατή η υπαγωγή της Folli Follie στο άρθρο 106 απαιτείται πρώτα η διασφάλιση της σύμφωνης γνώμης του 60% των πιστωτών της.

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά τη ψήφιση του Ν. 4548/2018 η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών έχει αποκτήσει πρόσθετη ισχύ, στην προσπάθεια της για αποζημίωση των επενδυτών της Folli Follie, καθώς ο σχετικός νόμος προβλέπει πως τα δικαιώματα μειοψηφίας μπορούν να ασκούνται και από ενώσεις μετόχων, στο όνομά τους, αλλά για λογαριασμό των μελών τους, αν τα μέλη τους έχουν τον εκάστοτε απαιτούμενο για την άσκηση των δικαιωμάτων αριθμό μετοχών.

Όπως είναι φυσικό, τα δικαιώματα της μειοψηφίας γίνονται περισσότερο σημαντικά όσο μεγαλύτερο ποσοστό του μετοχικού κεφαλαίου κατέχει o μέτοχος και στη βάση αυτή η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών απευθύνει διαρκώς καλέσματα σε μετόχους της Folli Follie, προκειμένου να συνταχτούν στον κοινό σκοπό της απόδοσης ευθυνών για το μεγάλο αυτό σκάνδαλο.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ