ΑΕΚ – Πανιώνιος LIVE: Ψάχνει τη νίκη υπό το βλέμμα του Καρέρα.


Η ΑΕΚ υποδέχεται τον Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ στην 13η και τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου της Superleague. Να κλείσει με νίκη τον πρώτο γύρο θέλει η Ένωση και ταυτόχρονα να βάλει τέλος σε ένα σερί τριών αγώνων χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα. Με νίκη θέλει να κλείσει την παρουσία του στον «κιτρινόμαυρο» πάγκο και ο Νίκος Κωστένογλου, υπό το βλέμμα μάλιστα του διαδόχου του, Μάσιμο Καρέρα, που θα βρεθεί στις εξέδρες του ΟΑΚΑ. Ο Πανιώνιος προέρχεται από δύο σερί θετικά αποτελέσματα έχοντας «σβήσει» πλέον το -6 που κουβαλούσε από την αρχή του πρωταθλήματος, ενώ βρίσκεται στην 13η θέση με 6 πόντους. Η ΑΕΚ είναι στην 5η θέση με 18 βαθμούς.

Να κλείσει τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος με νίκη θέλει η ΑΕΚ κόντρα στον Πανιώνιο, τον οποίο υποδέχεται στο ΟΑΚΑ για την 13η αγωνιστική της Superleague.

Το ματς θα γίνει παρουσία του Μάσιμο Καρέρα, που συμφώνησε με την Ένωση να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας και θα δώσει το “παρών” στο ΟΑΚΑ για να παρακολουθήσει την αναμέτρηση, η οποία θα είναι η τελευταία με τον Νίκο Κωστένογλου στον πάγκο της ΑΕΚ.

Παρακολουθήστε LIVE την εξέλιξη του αγώνα από το NewsIt.gr

 

Τρία σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα έχει η ΑΕΚ στο πρωτάθλημα καθώς τελευταία φορά που γεύτηκε τη χαρά της νίκης ήταν στις 3 Νοεμβρίου όταν και επικράτησε 3-2 του Ατρομήτου στο ΟΑΚΑ. Συνεπώς η Ένωση έχει υποχωρήσει στην 5η θέση της βαθμολογίας με 18 βαθμούς.

Ο Πανιώνιος είναι ιδιαίτερα ανεβασμένος την τελευταία περίοδο καθώς προέρχεται από δύο σερί θετικά αποτελέσματα έχοντας “διαγράψει” την ποινή του -6, με την οποία ξεκίνησε το πρωτάθλημα, ενώ έχει ξεφύγει και από την τελευταία θέση της βαθμολογίας αφού είναι 13ος με 6 βαθμούς.Η προαναγγελία της Superleague για το ΑΕΚ – Πανιώνιος

Η ήττα στο Ηράκλειο από τον ΟΦΗ ήταν το τρίτο παιχνίδι της ΑΕΚ χωρίς νίκη και η συγκομιδή ενός βαθμού σε αυτά τα τρία, την έριξαν στην έκτη θέση της βαθμολογίας.

Μπορεί να είναι στο μείον δέκα από την κορυφή, ωστόσο η τρίτη θέση είναι ένα βαθμό μακριά.

Με μια νίκη επί του Πανιωνίου και συνδυασμό αποτελεσμάτων μπορεί να βρεθεί και πάλι τρίτη.

Βέβαια αυτό που αναζητείται είναι η διάρκεια, καθώς οι δύο νίκες στους οκτώ τελευταίους αγώνες δεν είναι συγκομιδή που ικανοποιεί.

Αλλά και από την αρχή της σεζόν οι τέσσερις από τις πέντε νίκες της είναι στο γκολ, οι τρεις με 3-2, και μόνο τη Λαμία νίκησε με δύο γκολ διαφορά.

Το πρόβλημα της ΑΕΚ φαίνεται να είναι σημαντικό στην άμυνα, καθώς μόνο τέσσερις ομάδες έχουν δεχτεί περισσότερα από τα 17, που είναι το παθητικό της ΑΕΚ.

Δεν έχει κρατήσει το «μηδέν» στα έξι τελευταία, ενώ στα επτά παιχνίδια της μέσα στο «Σπύρος Λούης», έξι γηπεδούχος και ένα φιλοξενούμενη, έχει κρατήσει την εστία της απαραβίαστη μόνο σε ένα.

Και στο διάστημα των τριών αγώνων που η ΑΕΚ πήρε ένα βαθμό, ο αντίπαλός της Πανιώνιος πήρε επτά!

Η ομάδα της Νέας Σμύρνης είναι αήττητη στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια, με συγκομιδή οκτώ βαθμών, ενώ στα πρώτα οκτώ είχε μόλις τέσσερις! Παίρνει δύο βαθμούς ανά αγώνα, ενώ έπαιρνε ένα βαθμό κάθε δύο αγώνες!

Αν μάλιστα υπολογίσουμε και τους δύο αγώνες του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό Βόλου, ο Πανιώνιος είναι αήττητος στα έξι τελευταία επίσημα με τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες. Και τα γκολ του σε αυτά τα έξι παιχνίδια είναι 16-3.

Όλα αυτά έφεραν τον Πανιώνιο πάνω από τον Παναιτωλικό και να ελπίζει ότι μπορεί να συνεχίζει την αντεπίθεση.

Στο τελευταίο του εκτός έδρας παιχνίδι νίκησε την Ξάνθη, μόλις το δεύτερο «διπλό» τους τελευταίους 13 μήνες και σε 16 αγώνες.
Με τον Παναιτωλικό έβαλε μόλις το πρώτο γκολ του στο πρώτο ημίχρονο εντός έδρας, και το δεύτερο συνολικά σε όλο το πρωτάθλημα!

Μαζί με την Ξάνθη, που επίσης έχει δύο, είναι οι χειρότερες επιθέσεις του πρώτου ημιχρόνου. Έχει βάλει δέκα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο.

Η ΑΕΚ έχει νικήσει στα πέντε τελευταία παιχνίδια της εναντίον του Πανιωνίου. Ωστόσο στα αμέσως τέσσερα προηγούμενα δεν είχε νίκη, με δύο ισοπαλίες και δύο ήττες.

Ο Πανιώνιος έχει μια νίκη στα οκτώ τελευταία και δύο στα τελευταία 13.

Στα τέσσερα τελευταία ο Πανιώνιος δεν έχει σκοράρει, ενώ έχει δεχτεί οκτώ από την ΑΕΚ σε αυτά.

Από το γκολ του Μασούρα στις 31 Μαίου 2017 στα πλέι οφ, ο Πανιώνιος δεν έχει καταφέρει να βάλει στην ΑΕΚ γκολ για 429 λεπτά, πάνω από επτά ώρες!

Το εντυπωσιακό επίσης είναι ότι ο Πανιώνιος στα τελευταία 19 μεταξύ τους δεν έχει πετύχει περισσότερα από ένα γκολ!

Έχει συνολικά εννέα γκολ, που του έχουν δώσει μάλιστα και τρεις νίκες με 1-0! Τελευταία φορά που σκόραρε περισσότερα από ένα γκολ ήταν στις 6 Δεκεμβρίου 2009, 3-1 στη Νέα Σμύρνη (Μανιάτης, Σίτο Ριέρα και Μπάλαμπαν οι σκόρερ).

Η ΑΕΚ έχει κερδίσει τα δύο τελευταία στην έδρα της, μετά το 0-1 στις 17 Μαϊου 2017 για τα πλέι οφ (7’ σουτ Γεσίλ).

Σε κανονική διάρκεια πρωταθλήματος έχει να χάσει από τον Πανιώνιο από τον Φεβρουάριο του 2008.

Ήταν εκείνο το 2-3, που εκ των υστέρων είχε και αυτό το μερίδιό του στην απώλεια του τίτλου, καθώς η ΑΕΚ τερμάτισε δύο βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό.

Η ιστορία
Νίκες ΑΕΚ: 73
Ισοπαλίες: 25
Νίκες Πανιωνίου: 20

Με γηπεδούχο την ΑΕΚ
Νίκες ΑΕΚ: 45
Ισοπαλίες: 9
Νίκες Πανιωνίου: 5

Πέρυσι
15.09.2018: ΑΕΚ – Πανιώνιος 4-0
(44’ σουτ Πόνσε, 58’ σουτ Μπακασέτας, 84’ σουτ Κλωναρίδης, 90’ σουτ Κλωναρίδης)


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ