Γιώργος Νίκας: Προσπάθειες των δικηγόρων του να «ξεπαγώσουν» τα περιουσιακά του στοιχεία


Στα δικαστήρια της Νέας Υόρκης βρέθηκαν οι δικηγόροι του 54χρονου επιχειρηματία Γιώργου Νίκα προκειμένου να αρθεί το πάγωμα των περιουσιακών του στοιχείων.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg ο Έλληνας χρηματιστής και ιδιοκτήτης εστιατορίων στη Νέα Υόρκη που κατηγορείται ότι έβγαλε εκατομμύρια δολάρια μέσω εσωτερικής πληροφόρησης, προσπαθεί να προστατεύσει την περιουσία του στις ΗΠΑ χωρίς να συλληφθεί.

Στον 54χρονο Γιώργος Νίκας απαγγέλθηκαν τον περασμένο Οκτώβριο κατηγορίες ότι αγόραζε μετοχές δεκάδων επιχειρήσεων με πληροφορίες που λάμβανε παράνομα από μέλη κυκλώματος που έκανε αυτή την δουλειά. Η περιουσία του περιλαμβάνει ένα διαμέρισμα 6 εκατομμυρίων δολαρίων στη Νέα Υόρκη και αλυσίδα ελληνικών εστιατορίων τα GRK Fresh Greek, σύμφωνα με τους εισαγγελείς.

Ο δικηγόρος του Νίκα, την Τρίτη ζήτησε από το δικαστήριο να αποσυρθούν οι κατηγορίες στον πελάτη του με βάση τις οποίες έχουν παγώσει τα περιουσιακά του στοιχεία. Με βάση τις κατηγορίες, ο Νίκας έβγαλε πάνω από 2,6 εκατομμύρια δολάρια κάνοντας χρήση παράνομων πληροφοριών που του έδωσε ο Μπράιαν Κοέν, ένας τραπεζικό στέλεχος της Goldman Sachs ο οποίος έχει δηλώσει αθώος.Όμως, σύμφωνα πάντα με το Bloomberg ο Νίκας δεν έχει δώσει απαντήσει στις διώξεις που του έχουν ασκηθεί από τους αμερικανούς εισαγγελεις και θεωρούν ότι είναι φυγάς.

Ο δικηγόρος του Νίκα, Χένρι Κίνγκμαν είπε ότι ο πελάτης του είναι «Έλληνας πολίτης, και ζει στην Ελλάδα». Με επιστολή τους πάντως οι εισαγγελείς τον περασμένο μήνα ανέφεραν ότι ο Νίκας είναι ενήμερος των κατηγοριών και σκοπεύει να παραμείνει ως φυγάς στην Ελλάδα αντί να σταθεί ενώπιον των αμερικανικών δικαστηρίων.

Ο δικηγόρος ισχυρίστηκε ακόμα ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δεν επέδωσε σωστά το κλητήριο θέσπισμα στον Νίκα με τις κατηγορίες παρότι η υπηρεσία τις έστειλε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Και πρόσθεσε ότι ο Νίκας δεν είχε εμπλοκή σε θέματα εσωτερικής πληροφόρησης.

Η αμερικανική δικαιοσύνη ενδεχομένως να πιέσει το Νίκα να διαλέξει ανάμεσα στην περιουσία του και την ελευθερία του. Υπάρχει πρόβλεψη στο αμερικανικό δίκαιο που επιτρέπει σε έναν δικαστή να δώσει το δικαίωμα στο Νίκα να χρησιμοποιήσει ένδικα μέσα για να προστατεύσει την περιουσία του στα αστικά δικαστήρια.

πηγή: Bloomberg

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ