Ολλανδία: 9χρονος «Αϊνστάιν» σταμάτησε το πανεπιστήμιο γιατί δεν τον άφησαν να γίνει ο νεότερος πτυχιούχος στον κόσμο

Την απόφαση να παραιτηθεί από το πανεπιστήμιο που φοιτά στην Ολλανδία αποφάσισε ένας 9χρονος «Αϊνστάιν» μετά από διαμάχη για τον… χρόνο της αποφοίτησής του.

Ο Λορέν Σιμόν ήταν έτοιμος να γίνει ο πρώτος φοιτητής που θα έπαιρνε πτυχίο σε ηλικία μικρότερη των εννέα ετών.

Το 9χρονο αγόρι από το Βέλγιο φοιτά στο πανεπιστήμιο του Αϊντχόβεν και ετοιμάζεται να πάρει μπάτσελορ στην ηλεκτρολογική μηχανική.

Ο Σιμόν διαθέτει IQ 145 και ο προγραμματισμός έλεγε ότι θα ολοκλήρωνε τις σπουδές του πριν το τέλος του χρόνου.

Η διοίκηση του Πανεπιστημίου, όμως, ενημέρωσε το αγόρι και τους γονείς του ότι αυτός ο στόχος δεν είναι πλέον εφικτός λόγω του αριθμού των εξετάσεων τις οποίες εκκρεμεί να δώσει.

loren-paid1

Σε ανακοίνωσή του το πανεπιστήμιο αναφέρει ότι «ο Λορέν είναι ένα εξαιρετικά προικισμένο παιδί που προχωρά στις σπουδές του με ταχύτατο ρυθμό» προσθέτοντας ότι έχει αντιπρόσφερε «ένα απίστευτα γρήγορο σχήμα με το οποίο θα μπορούσε να ολοκληρώσει τις σπουδές του στα μέσα του 2020».

Οι γονείς του 9χρονου, όμως, δεν ικανοποιήθηκαν και αποφάσισαν να διακόψουν τις σπουδές του παιδιού τους.

«Μέχρι την περασμένη εβδομάδα όλα ήταν καλά και ξαφνικά βλέπουμε μπροστά μας μια καθυστέρηση έξι εβδομάδων» δήλωσε ο πατέρας του 9χρονο.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι η απόφασή τους ελήφθη γιατί αντιλήφθηκαν την πρόθεση του πανεπιστημίου να εμποδίσει το παιδί να συνεχίσει τις σπουδές του σε άλλη χώρα.

«Είναι περίεργο ότι όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που κάναμε τα τελικά μας σχέδια για το διδακτορικό του Λορέν σε διαφορετικό πανεπιστήμιο. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τον Λορέν, είναι ένα μοναδικό πρότζεκτ στο οποίο όλοι θέλουν να συμμετέχουν».

Ο 9χρονος δηλώνει ότι το πρότυπό του είναι ο Νίκολα Τέσλα και ότι το όνειρό του είναι να ασχοληθεί με τα τεχνητά όργανα ώστε τελικά να αναπτύξει ένα τελείως τεχνητό σώμα στο δικό του εργαστήριο.

Μέχρι σήμερα ο νεαρότερος απόφοιτος πανεπιστημίου είναι ο Αμερικανός Μάικλ Κίρνεϊ, ο οποίος αποφοίτησε τον Ιούνιο του 1994 σε ηλικία 10 ετών και 4 μηνών εξασφαλίζοντας μια θέση στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες.

Πηγή: www.newsone.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here