Στο Βέλγιο: «Ένα δέντρο για κάθε παιδί που γεννιέται»


Αυτό θα έπρεπε να είναι ένας παγκόσμιος νόμος!

Αυτή η μεγάλη περιβαλλοντική πρωτοβουλία θα πραγματοποιηθεί στην πρωτεύουσα του Βελγίου, μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση που θα πρέπει να λάβει υπόψη πολλές χώρες .

Η ιδέα είναι ότι για κάθε παιδί που γεννιέται, γιορτάζεται με τη φύτευση ενός δέντρου. Μια εντυπωσιακή πρόταση που αποτελεί μέρος του “Σχεδίου για το Κλίμα” που έχει πραγματοποιηθεί στην πρωτεύουσα από τον Μάιο του 2018.

 

Από το έτος 2020, για κάθε μωρό που είναι εγγεγραμμένο στο δήμο, οι γονείς τους θα λάβουν μια επιστολή με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για να πραγματοποιήσουν αυτόν τον εορτασμό. Πρέπει να φυτεύουν ένα δέντρο στο όνομα της γέννησης, ακολουθώντας τις οδηγίες που αναφέρονται στην εν λόγω επιστολή.

Το πρόσφατο Σχέδιο για το Κλίμα που αναφέρεται παραπάνω έχει ως στόχο να μειώσει τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου και να καταστήσει την περιοχή πιο κατάλληλη όταν αντιμετωπίζει την κλιματική αλλαγή, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του δήμου των Βρυξελλών.

Αυτή η πρόταση βαπτίστηκε ως ” Baby Boom ” είναι ήδη ένα γεγονός από το 2002 στη Λωζάννη της Ελβετίας, όπου φυτεύονται δέντρα αποκλειστικά σε αυτό το έδαφος. Αντ ‘αυτού, οι Βρυξέλλες προσπαθούν να «διευκρινίσουν ότι το κλιματικό πρόβλημα ξεπερνά όλα τα σύνορα», δήλωσε ο Benoît Hellings, σύμβουλος του κλίματος των Βρυξελλών, σε συνέντευξη RTBF.

Στις Βρυξέλλες καταγράφονται περίπου 3.000 γεννήσεις ετησίως, δηλαδή όταν φυτεύουμε ένα δέντρο για κάθε γέννηση, το CO2 υπολογίζεται ότι μειώνεται κατά 13 τόνους ετησίως.

Πηγή: www.newsone.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ