Θεοδωρικάκος: Αναγκαία η συναίνεση σε εθνικά θέματα και δημοκρατικά δικαιώματα


Η ψήφιση του νομοσχεδίου για την ψήφο των αποδήμων αποδεικνύει την ανάγκη συναινέσεων όχι μόνο σε εθνικά ζητήματα αλλά και σε αυτονόητα δημοκρατικά δικαιώματα τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Αυτό που πετύχαμε, συμβολίζει την ανάγκη συναινέσεων σε θέματα που αφορούν εθνικά ζητήματα και αυτονόητα δημοκρατικά δικαιώματα. Τότε τη συναίνεση την επιδιώκουμε και την πετυχαίνουμε και είναι σπουδαίο που το καταφέρνουμε», τόνισε ο Τάκης Θεοδωρικάκος σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, αναφερόμενος στην έγκριση από τη Βουλή με πλειοψηφία 288 ψήφων του νομοσχέδιου, που προβλέπει διευκολύνσεις για την ψήφο των αποδήμων.

Ο κ. Θεοδωρικάκος χαρακτήρισε τη διαδικασία των διαβουλεύσεων με τα κόμματα, «πολύ επίπονη προσπάθεια», που όπως είπε, «κράτησε τουλάχιστον 100 ημέρες». Πρόσθεσε, ακόμη, ότι προσωπικά ο ίδιος αλλά και η ΝΔ, επιθυμούσαν «να έχουν το δικαίωμα να ψηφίζουν όλοι οι Έλληνες πάνω στη γη», αλλά εάν δεν προχωρούσε με συναίνεση η διαδικασία κανένας δεν θα ψήφιζε και θα είχαμε τέσσερα ακόμη χρόνια χαμένα.

«Μου λένε: Το ποτήρι είναι μισογεμάτο ή μισοάδειο; Απαντώ, ότι έχει νερό μέσα. Αν δεν το ψηφίζαμε δεν θα είχε ούτε μια σταγόνα» επισήμανε ο υπουργός Εσωτερικών.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ