Θέλουν… απευθείας πτήσεις Ελλάδα – Αμερική όλο το χρόνο


Οι απευθείας αεροπορικές πτήσεις μεταξύ Ελλάδος και Βορείου Αμερικής καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, βρίσκονται ψηλά στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης.

Κι αυτό καθώς το «ρεύμα» του εισερχομένου τουρισμού από την Αμερική προς την Ελλάδα παρουσιάζει σταθερή άνοδο. Στο πλαίσιο αυτό, ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, συναντήθηκε στην Νέα Υόρκη, με παράγοντες του τουριστικού κλάδου, εκπροσώπους αεροπορικών εταιρειών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και του Καναδά, καθώς και εκπροσώπους του διεθνούς αεροδρομίου της Βοστώνης. Στις συναντήσεις, καταγράφηκε η ανάγκη να αυξηθούν οι πτήσεις.

Μιλώντας, στο 21ο Capital Link Invest in Greece Forum, ο Υπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε στις προοπτικές του ελληνικού τουρισμού και στις επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν στον κλάδο. Στο περιθώριο του forum συναντήθηκε με φορείς του Τουρισμού, επενδυτές και με εκπροσώπους ομογενειακών αλλά και διεθνών Μέσων Ενημέρωσης. Στη Βοστώνη είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον Πρύτανη του School of Hospitality, του Boston University, αλλά και με καθηγητές του Harvard και άλλων επιφανών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων για θέματα εκπαίδευσης με έμφαση στον Τουρισμό. Συναντήσεις είχε επίσης, με υψηλόβαθμα στελέχη των κορυφαίων διαδικτυακών εταιρειών κρατήσεων Kayak και Trip Advisor, με τα οποία εξέτασε τις δυνατότητες ενίσχυσης της συνεργασίας για την περαιτέρω προώθηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Αλλά και σε ειδική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στη Βοστώνη, ο κ. Θεοχάρης είχε την ευκαιρία να συναντήσει επενδυτές, στελέχη τουριστικών πρακτορείων που ειδικεύονται στον θεματικό τουρισμό και εκπροσώπους της ομογένειας. Επιπλέον, ο ίδιος συμμετείχε, ως μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας, στο “Closing Bell”, δηλαδή στη λήξη των εργασιών της Τρίτης 10 Δεκεμβρίου του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης ημέρα που ήταν αφιερωμένη στην Ελλάδα.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ