«Τρέχουν» το Gov.gr για να… διευκολυνθεί η ζωή όλων

Η ίδρυση της πλατφόρμας Gov.gr, που θα περιλαμβάνει όλες τις υπηρεσίες του κράτους προς τον πολίτη, βρίσκεται ψηλά στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης.

Κι αυτό διότι το Gov.gr αποτελεί απαραίτητο εργαλείο τόσο για τους πολίτες, όσο και για τις επιχειρήσεις και κυρίως τις νεοφυείς. Τα παραπάνω ανέφερε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, σε συνάντηση που είχε με επιχειρηματίες, μέλη του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Endeavor, ο οποίος στηρίζει τις ταχέως αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Η ενημέρωση και οι στόχοι για το Gov.gr

Μιλώντας προς τους εκπροσώπους των εταιρειών Atypon, Blueground, Geekbot, Hellas Direct, Innoetics, Instashop, Orfium, OSeven, Pnoē, Softomotive, Think Digital, Workable και Χρυσή Ευκαιρία, ο Υπουργός τόνισε πως ένας βασικός στόχος είναι να εξελιχθεί το ελληνικό κράτος μέσα από την τεχνολογία.

Στο πλαίσιο αυτό, το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σχεδιάζει άμεσα την ίδρυση της νέας πλατφόρμας gov.gr, η οποία θα περιλαμβάνει όλες τις υπηρεσίες του κράτους προς τον πολίτη, την απλοποίηση βασικών διαδικασιών (όπως η δήλωση της γέννησης), την προσβασιμότητα σε δίκτυα 5G και τις νέες ταυτότητες.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κ. Πιερρακάκης, το Υπουργείο έχει αναλάβει ένα εξαιρετικής σημασίας έργο αφού η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση μεταξύ των χωρών-μελών της ΕΕ όπου η γραφειοκρατία κοστίζει το 6,8% του ΑΕΠ, ενώ κατατάσσεται 26η μεταξύ των 28 στον δείκτη ψηφιακής οικονομίας και κοινωνίας (DESI). Η χρήση της τεχνογνωσίας και η αξιοποίηση των γνώσεων της αγοράς από τις εταιρείες τεχνολογίας που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει βασικό αρωγό στην προσπάθεια του Υπουργείου για τον εκσυγχρονισμό του κράτους.

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here