Ολυμπιακός – Μπα: «Στην Ευρώπη ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος. Μεγάλος στόχος μας το πρωτάθλημα»


Σε δηλώσεις που παραχώρησε στη NOVA ο, αμυντικός του Ολυμπιακού, Ουσεϊνού Μπα, μίλησε για τον ανταγωνισμό στην Ευρώπη αλλά τόνισε πως ο μεγάλος στόχος του Ολυμπιακού ήταν το πρωτάθλημα.

Ο στόπερ του Ολυμπιακού, Ουσεϊνού Μπα, μίλησε στην κάμερα της NOVA για την πορεία των “ερυθρόλευκων” στο Champions League επισημαίνοντας ότι ήταν καλύτεροι από τους αντιπάλους τους στα περισσότερα ματς αλλά δεν πήραν τους βαθμούς που δικαιούνταν, ενώ τόνισε πως στην Ελλάδα δεν επιτρέπεται να χάνονται βαθμοί καθώς ο μεγάλος στόχος της ομάδας είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος.Ο Μπα μίλησε για:

Το κλίμα στα αποδυτήρια: “Είναι ωραίο να παίρνεις την πρόκριση, όλοι ήταν ικανοποιημένοι στα αποδυτήρια, το κλίμα είναι εξαιρετικό, η ομάδα έδειξε χαρακτήρα, σε μια δύσκολη στιγμή για το σύλλογο, πετύχαμε έναν από τους στόχους μας”.

Τη μετάβαση από την Ευρώπη στο ελληνικό πρωτάθλημα: “Στην Ευρώπη ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, στην Ελλάδα είμαστε υποχρεωμένοι να νικήσουμε, είναι ο μεγάλος στόχος μας το πρωτάθλημα, και το ελληνικό πρωτάθλημα είναι εξίσου απαιτητικό, δεν πρέπει να χάνουμε βαθμούς”.

Την πίεση που υπήρχε στην ομάδα: “Είχαμε αρνητικά αποτελέσματα στο Champions League κι αυτό δημιούργησε πίεση. Στο πρωτάθλημα τα πηγαίνουμε καλά, είμαστε πρωτοπόροι. Θεωρητικά στην Ευρώπη αντιμετωπίσαμε καλύτερες ομάδες από εμάς, όμως αυτό δεν φαινόταν στον αγωνιστικό χώρο. Ήμασταν καλύτεροι αλλά δεν παίρναμε βαθμούς. Κάπως έτσι υπήρχε ένταση στα αποδυτήρια, γιατί ήμασταν θυμωμένοι που δεν παίρναμε τους βαθμούς που έπρεπε βάσει απόδοσης”.

Τον πρώτο γύρο του ελληνικού πρωταθλήματος: “Το πρόσημο είναι θετικό, είμαστε πρωτοπόροι. Έχουμε ποιότητα, ο Ολυμπιακός έχει πάντα υψηλούς στόχους, η ομάδα έχει τα πάντα για να παραμείνει στην κορυφή. Έχουμε αυτοπεποίθηση. Θέλουμε να συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό, αφού έχουμε την απαιτούμενη ποιότητα”.

Τη συμμετοχή του στα ματς του πρωταθλήματος: “Θέλω να παίζω σε όλους τους αγώνες, αλλά ο μεγάλος στόχος είναι να προοδεύω, γι’ αυτό έχω έρθει στον Ολυμπιακό. Είμαι ευχαριστημένος από το γεγονός πως στα τρία ματς που έχω αγωνιστεί δεν έχουμε δεχθεί γκολ. Το πιο σημαντικό βεβαίως είναι να είναι ικανοποιημένος ο προπονητής κι οι φίλαθλοι από εμένα”.

Την αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού: “Όλη η ομάδα παίζει άμυνα, έχουμε ποιότητα. Πρόκειται για ομαδικό επίτευγμα το γεγονός πως έχουμε την καλύτερη αμυντική επίδοση. Όλοι έχουμε την ίδια ευθύνη. Είμαστε δεμένο σύνολο κι αυτό φαίνεται”.

Τη συμμετοχή του στην ευρωπαϊκή λίστα: “Ο προπονητής θα αποφασίσει γι’ αυτό. Εγώ είμαι εδώ, δίνω τον καλύτερο εαυτό μου, προφανώς όλοι θέλουν να είναι στην ευρωπαϊκή λίστα, κι εγώ δεν αποτελώ εξαίρεση. Ακόμη κι αν δεν επιλέγω πάντως, θα βοηθήσω με κάθε τρόπο”.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ