Μακρόν: Στήριξη σε Ελλάδα και Κύπρο για τις προκλήσεις Ερντογάν.

Για «πλήρη αλληλεγγύη σε Ελλάδα και Κύπρο απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις» κάνει λόγο ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, δίχως να αφήνει περιθώρια.. παρερμηνειών.

«Χθες, θα ήθελα να πω ότι στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ εκφράσαμε την πλήρη αλληλεγγύη μας στην Κύπρο και την Ελλάδα, δεδομένης της πρόκλησης της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο», ανέφερε ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν σε δηλώσεις του, μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες και συμπλήρωσε: «Θεωρώ ότι η αλληλεγγύη μεταξύ των μελών κρατών είναι απολύτως καθοριστική. Μπορώ να πω ότι θα λάβουμε οποιοδήποτε χρήσιμο μέτρο για τον σκοπό αυτό και βεβαίως δεν θα ενδώσουμε σε καμιά μορφή πρόκλησης».Το ευχαριστώ του Μητσοτάκη στον Μακρόν

Αξίζει εδώ να υπενθυμιστεί πως νωρίτερα, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε δημόσια στην συνέντευξή του από τις Βρυξέλλες τον Εμανουέλ Μακρόν για τη στήριξή του στη Σύνοδο Κορυφής.

«Πολλοί εξέφρασαν την αμέριστη συμπαράστασή τους στην Αθήνα και την Κύπρο. Ο πρόεδρος Μακρόν ήταν πολύ υποστηρικτικός και τον ευχαριστώ και δημόσια γι’ αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ελληνας πρωθυπουργός, ο οποίος έστειλε μήνυμα αυτοπεποίθησης στον ελληνικό λαό τονίζοντας πως «θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here