Τόγκο: «Όλα τελείωσαν μπαμπά». Τα πρώτα λόγια του Έλληνα ναυτικού μετά την απελευθέρωση

Η είδηση πως ο Δημήτρης τους μετά από σχεδόν 40 μέρες στα χέρια των πειρατών ήταν επιτέλους ελεύθερος, έφερε δάκρυα χαράς στην οικογένειά του. Ο 20χρονος ναυτικός ήταν όμηρος μετά το ρεσάλτο στο ελληνόκτητο πλοίο Elka Aristotle, το Τόγκο.

Η είδηση πως ο 20χρονος Έλληνας και άλλοι δυο ναυτικοί που βρίσκονταν όμηροι στα χέρια των πειρατών στο Τόγκο από τις 4 Νοεμβρίου, έγινε γνωστή από την πλοιοκτήτρια εταιρία το μεσημέρι της Παρασκευής (13.12.2019).

Click4more: Ελεύθερος ο 20χρονος ναυτικός που είχε απαχθεί από πειρατές! “Επιτέλους, θα δω το παιδί μου”

Περίπου εκείνη την ώρα είχε ενημερωθεί και η οικογένεια του νεαρού Δημήτρη και ο πατέρας του, μιλώντας στο newsit.gr είχε εκφράσει τη χαρά του και την ανυπομονησία του να δει γρήγορα το παιδί του. Όπως είπε, από την ημέρα που ο 20χρονος ναυτικός πιάστηκε όμηρος από τους πειρατές στο Τόγκο, δεν είχε μιλήσει μαζί του.«Όλα τελείωσαν μπαμπά»

Εκείνο που περιμένει πως και πως τώρα η οικογένεια του νεαρού ναυτικού είναι το πότε θα γυρίσει στην Ελλάδα για να τον κλείσουν στην αγκαλιά τους και να γιορτάσουν μαζί του τις μέρες των Χριστουγέννων.

Ο πατέρας του 20χρονου ναυτικού, Θεόδωρος Γκιάτης, μίλησε το Σάββατο (14.12.2019) στο ραδιόφωνο «Θέμα 104,6» και αποκάλυψε ποια ήταν τα πρώτα λόγια του γιου του μετά την απελευθέρωσή του.

«Όλα τελείωσαν μπαμπά, τώρα θα δούμε πότε θα φύγω από εδώ», είπε στον πατέρα του ο νεαρός, στην πρώτη τους επικοινωνία 40 μέρες μετά την ομηρία του. Ο πατέρας του 20χρονου Δημήτρη δεν έκρυψε πως η οικογένεια ευχαριστεί τον Θεό για τη σωτηρία του παιδιού τους.

Ακόμη δεν είναι γνωστό πότε θα μπορέσει ο 20χρονος ναυτικός να γυρίσει στην Ελλάδα από το Τόγκο. Ο πατέρας του είπε πως δεν αποκλείεται ακόμη και σήμερα θα δοθεί το «πράσινο» φως στον γιο του για να επιστρέψει. Εκείνος βρίσκεται στο Μεσολόγγι, όπου μένει η οικογένεια και περιμένει να τον ενημερώσουν για το πότε θα επιστρέψει στην Ελλάδα ο γιός του, ώστε να έρθει στην Αθήνα για να τον υποδεχτεί.

Αλλά η χαρά τους μετριάστηκε από την είδηση πως ο τέταρτος ναυτικός του Elka Aristotle που κρατούνταν όμηρος μαζί με τον 20χρονο Έλληνα, έναν Φιλιππινέζο κι έναν Γεωργιανό, έφυγε από τη ζωή κατά τη διάρκεια της ομηρείας.

«Με την χαρά ήρθε και η λύπη» είπε ο Θεόδωρος Γκιάτης. Ο άτυχος Φιλιππινέζος ναυτικός πέθανε από παθολογικά αίτια, ανέφερε η πλοιοκτήτρια εταιρία στην ανακοίνωση με την οποία έκανε γνωστό το αίσιο τέλος της ομηρείας των ναυτικών του Elka Aristotle.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ