Πέννυ Μπαλτατζή: «Πριν γεννήσω το παιδί μου είχα τέσσερις ανεπιτυχείς εγκυμοσύνες» (Photos)

Η Πέννυ Μπαλτατζή είναι μια ευτυχισμένη σύζυγος και μητέρα.

Ωστόσο, δεν ήταν λίγα αυτά που πέρασε μέχρι να καταφέρει να κρατήσει αγκαλιά τον γιο της.

«Πριν γεννήσω το παιδί μου είχα τέσσερις ανεπιτυχείς εγκυμοσύνες. Την πρώτη φορά έφτασα εξίμισι μηνών και έκανα διακοπή κύησης. Τη δεύτερη φορά ήταν εξωμήτριο και έκανα χειρουργείο. Αυτό με διέλυσε ψυχολογικά.

Σκεφτόμουν ότι δεν θα τα καταφέρω. Δεν εμπιστευόμουν το κορμί μου. Η μια αποτυχία μετά την άλλη μου στοίχισαν πολύ. Μετά το εξωμήτριο η γιατρός μου είπε ότι οι σάλπιγγες μου δεν είναι βατές και πως έπρεπε αν ήθελα παιδί να προχωρήσω σε εξωσωματική. Σκεφτόμουν «Μα πώς δεν μπορώ να μείνω έγκυος; Αφού έχω μείνει δύο φορές;».Όταν όμως σου λένε συνέχεια ότι δεν μπορείς, στο τέλος τείνεις να το πιστέψεις. Έμεινα, λοιπόν, δύο φορές έγκυος με εξωσωματική, αλλά έχασα τα μωρά. Αυτή η διαδικασία με έκανε χειρότερα ψυχολογικά. Είχα τόση αγωνία.

Ξέρεις τι είναι να κάνεις την εμβρυομεταφορά και να σκέφτεσαι «Να περπατήσω; Να κουνηθώ; Πρέπει;». Εκείνη την περίοδο είχα και τη μητέρα μου άρρωστη. Νοσηλεύτηκε για τελευταία φορά στην εντατική. Τότε είπα «εγώ δεν μπαίνω ξανά σε αυτή τη διαδικασία και να μην ξανακούσω για παιδί». Στο -μεταξύ έχασα τη μητέρα μου. Εκεί ξεμπλόκαρα, ανακουφίστηκα. Ένιωσα ότι ξεκουράστηκε και μαζί με αυτήν ξεκουράστηκε και η σκέψη μου».

Ξεκίνησε αναρρίχηση, να τρέφεται σωστά και να κάνει ψυχοθεραπεία. Εκείνη την περίοδο, λοιπόν, ο πελαργός της χτύπησε την πόρτα.

«Όταν πήρα την απόφαση να κάνω στροφή στο μέσα μου, έμεινα έγκυος φυσιολογικά. Κατάφερα να εμπιστευτώ το σώμα μου. Θέλω να σου πω ότι με στενοχωρεί πολύ όταν ελαφρά τη καρδία οι γιατροί προτείνουν την εξωσωματική. Θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχει πολύ καλή ανοσολογική προσέγγιση πριν σε βάλουν σε αυτή τη διαδικασία». Όσο για το αν έχουν αποφασίσει τι όνομα θα δώσουν στο γιο τους απαντάει «Ναι. Κάρολος. Διάβασα κάπου ότι σημαίνει γενναίος άντρας και μου άρεσε. Θέλω να είναι ένα παιδάκι που δεν θα φοβάται τη ζωή. Όπως ακριβώς εγώ και ο πατέρας του», είπε στο People.

Πηγή: www.gossip-tv.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ