Χαλκιδική: Με τιμές ήρωα η τελετή επαναπατρισμού οστών πεσόντα του ΄74

Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία και η ταφή των λειψάνων του Παύλου Παυλούδη στο Μνημείο Ηρώων Πεσόντων του Αγίου Νικολάου

Με τιμές ήρωα και σε κλίμα μεγάλης συγκίνησης πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελετή επαναπατρισμού των λειψάνων του έφεδρου ανθυπασπιστή Πεζικού, Παύλου Παυλούδη, στη Χαλκιδική και πιο συγκεκριμένα στην πατρώα γη του, τον Άγιο Νικόλαο. Ο στρατιωτικός που υπηρετούσε το 1974 στην ΕΛΔΥΚ, στην Κύπρο, έπεσε κατά την τουρκική εισβολή και το όνομά του βρισκόταν για δεκαετίες στον μακρύ κατάλογο των αγνοουμένων της κυπριακής τραγωδίας.

Όπως μεταδίδει το halkidikinews.gr, βαθιά συγκίνηση σήμερα το πρωί στον Άγιο Νικόλαο, όπου σύσσωμο το χωρίο υποδέχτηκε τα λείψανα του ήρωά του. Σε μια σεμνή και συγκινητική τελετή, παρουσία συγγενών, επίσημων, κατοίκων και στρατιωτικού αγήματος τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία και στη συνέχεια έγινε η ταφή των λειψάνων στο Μνημείο Ηρώων πεσόντων στο ναό της Αγίας Παρασκευής.

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Γενικός Πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη Σπύρος Μιλτιάδης, ο Διοικητή ΓΣΣ/NRDC-GR, Αντιστράτηγος, Κωνστατίνος Α. Κούτρας, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος, Ηλίας Λεοντάρης, ο δήμαρχος Σιθωνίας, Κυπ. Ντέμπλας, ο πρόεδρος της κοινότητας, Αγαπητός Παρδάλης, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι των Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας.

“Με συγκίνηση και σεβασμό υποδεχόμαστε σήμερα στην εκκλησία μας τον Ήρωα Παύλο Παυλούδη! Σήμερα αισθανόμαστε τιμή και δέος! Σήμερα αποχαιρετούμε έναν δικό μας άνθρωπο, είναι ο αδελφός που δεν προλάβαμε να γνωρίσουμε…”μ ανέφερε ο πρόεδρος της Κοινότητας Αγίου Νικολάου, Αγαπητός Παρδάλης.

Ο Έφεδρος Ανθυπασπιστής Πεζικού Παύλος Παυλούδης υπηρετούσε στην ΕΛΔΥΚ με τον βαθμό τότε του Λοχία. Τα ίχνη του χάθηκαν στις 16 Αυγούστου 1974 στις μάχες με τα τουρκικά στρατεύματα στην περιοχή του στρατοπέδου της ΕΛΔΥΚ, οστά του εντοπίστηκαν σε περιοχή του Τουρκοκυπριακού χωριού Κιόνελι και ταυτοποιήθηκαν στις 2 Φεβρουαρίου του 2018.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο του Halkidikinews.gr:

 

Πηγή: www.newsone.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ