Λάρισα: Στο νοσοκομείο η 15χρονη μαθήτρια που διαγνώστηκε με μηνιγγίτιδα – Οι εκτιμήσεις των γιατρών

Ο πυρετός που την ταλαιπωρούσε δεν έπεφτε με την αντιβίωση που της χορηγήθηκε. Η νέα διάγνωση των γιατρών, ήταν διαφορετική για την 15χρονη μαθήτρια…

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας διακομίστηκε χθες το πρωί (14-12-2019) με μονάδα του ΕΚΑΒ η 15χρονη μαθήτρια από τον Βόλο, η οποία αρχικά εισήχθη στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 15χρονη μαθήτρια παρουσίασε τις τελευταίες πέντε μέρες υψηλό πυρετό. Επισκέφτηκε ιδιώτη γιατρό, ο οποίος της συνέστησε θεραπευτική αγωγή με αντιβίωση. Ο πυρετός ωστόσο δεν υποχωρούσε, μέχρι που η νεαρή έφηβη άρχισε να παρουσιάζει συμπτώματα δυσκαμψίας.

Οι γονείς της την πήγαν στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου οι θεράποντες γιατροί τής Παιδιατρικής Κλινικής του Αχιλλοπουλείου διέγνωσαν μηνιγγίτιδα.

Αφού έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις έκριναν σκόπιμο το κορίτσι να υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία. Ωστόσο, η μοναδική προς το παρόν γιατρός που χειρίζεται το μηχάνημα στο Αχιλλοπούλειο ήταν εκτός υπηρεσίας και έτσι δόθηκε εντολή για διακομιδή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες η κλινική εικόνα του κοριτσιού είναι καλή, ωστόσο επειδή προηγήθηκε η λήψη αντιβίωσης, οι γιατροί έκριναν ότι θα πρέπει να γίνουν περαιτέρω εξετάσεις, ώστε η θεραπευτική αγωγή που θα ακολουθηθεί να είναι συμβατή με ό,τι προστάζει σ’ αυτές τις περιπτώσεις η ιατρική μεθοδολογία.

Πηγή: taxydromos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here