Champions League: Η κλήρωση της φάσης των «16»


Η φάση των ομίλων του Champions League ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες και τώρα… αρχίζει το καλό, με την «αφρόκρεμα» των ομάδων! Η κλήρωση των «16» της διοργάνωσης μας βάζει στα νοκ-άουτ εκεί όπου αναμένονται να προκύψουν κάποια δυνατά ζευγάρια.

Οι 16 ομάδες που εξασφάλισαν θέση, στη φάση νοκ άουτ του Champions League μπαίνουν το μεσημέρι της Δευτέρας στην κληρωτίδα και όλες τους προέρχονται από τα πέντε ισχυρά πρωταθλήματα της Ευρώπης (Ισπανία, Αγγλία, Γερμανία, Ιταλία και Γαλλία). Αυτό, δεν είχε συμβεί ποτέ ξανά μέχρι σήμερα στην ιστορία της κορυφαίας διοργάνωσης. Είναι ο θρίαμβος των πλουσιότερων πρωταθλημάτων.

Οι 16 ομάδες έχουν ήδη χωριστεί σε δύο γκρουπ με βάσει την κατάταξή τους στη φάση των ομίλων του Champions League. Αναμένεται να προκύψουν δυνατά ζευγάρια αν αναλογιστεί κανείς πως στο δεύτερο γκρουπ έχουμε ομάδες όπως η Ρεάλ, η Τότεναμ, η Ντόρτμουντ και η Ατλέτικο.

Να αναφέρουμε ότι δεν μπορεί να υπάρξει ζευγάρι με ομάδες που βρέθηκαν στον ίδιο όμιλο ή που προέρχονται από την ίδια χώρα. Οι ομάδες που είναι στο γκρουπ των ισχυρών θα δώσουν το πρώτο ματς εκτός έδρας (18/19/25/26 Φεβρουαρίου) και τον επαναληπτικό αγώνα “σπίτι” τους (10/11/17/18).

Παρακολουθήστε Live από το NewsIt.gr την εξέλιξη του αγώνα

 

Οι νικητές των ομίλων

Παρί Σεν-Ζερμέν

Μπάγερν Μονάχου

Μάντσεστερ Σίτι

Γιουβέντους

Λίβερπουλ

Μπαρτσελόνα

Λειψία

Βαλένθια

Οι δεύτεροι των ομίλων

Ρεάλ Μαδρίτης

Τότεναμ

Ατλέτικο Μαδρίτης

Αταλάντα

Νάπολι

Μπορούσια Ντόρτμουντ

Λιόν

ΤσέλσιΜπάγερν… η κορυφαία των ομίλων του Champions League!

Η Μπάγερν Μονάχου είναι από το βράδυ της Τετάρτης (11.12.2019) η κορυφαία ομάδα της φάσης των ομίλων του Champions League, αφού με τη φετινή της παρουσία σε αυτή τη φάση της διοργάνωσης κατάφερε να.. γράψει ιστορία! Η νίκη της Μπάγερν με 3-1 επί της Τότεναμ της «έδωσε» το… απόλυτο σε βαθμούς (18). Την ίδια στιγμή, οι Βαυαροί πέτυχαν 24 γκολ στις αντίπαλες εστίες, δεχόμενοι μόλις πέντε γκολ. Με διαφορά 19 τερμάτων υπέρ της, η ομάδα του Μονάχου έγινε η καλύτερη που έχει περάσει ποτέ από τη φάση των ομίλων της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διασυλλογικής διοργάνωσης!

Η Μπάγερν Μονάχου κατέρριψε έτσι το ρεκόρ που είχε πετύχει η Ρεάλ Μαδρίτης, από το 2012, με επίσης 6/6 νίκες αλλά με τη διαφορά τερμάτων στο +17.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ