Μητσοτάκης για Μετρό: “Δεν εκβιαζόμαστε – Έρχεται νομοθετική ρύθμιση για προσωπικό ασφαλείας”

Δυσαρέσκεια και από τον πρωθυπουργό για την αιφνιδιαστική στάση εργασίας στο Μετρό. Ζήτησε συγγνώμη από τους Αθηναίους και προανήγγειλε ρύθμιση για προσωπικό ασφαλείας στο Μετρό. Οργισμένος εμφανίστηκε νωρίτερα και ο υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής. Προανήγγειλε κυρώσεις για τους 21 υπαλλήλους που αρνούνται να μετακινηθούν στα εκδοτήρια. Η στάση εργασίας στο Μετρό, που πλέον έληξε, προκάλεσε κυκλοφοριακό χάος και ταλαιπωρία στους δρόμους της Αθήνας.

Με ένα μήνυμα στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όχι μόνο εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την αιφνιδιαστική στάση εργασίας που κήρυξαν από τις 05:00 έως τις 10:00 σήμερα οι εργαζόμενοι στο Μετρό.

Μια στάση εργασίας που είχε ως αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των χιλιάδων πολιτών που χρησιμοποιούν καθημερινά το Μετρό για τις μετακινήσεις τους αλλά και εκατοντάδων οδηγών που εγκλωβίστηκαν στους μποτιλιαρισμένους δρόμους της Αθήνας, αφού η κίνηση στους δρόμους ήταν απελπιστική για πολλές ώρες.

Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται διαμηνύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και σημειώνει πως η στάση εργασίας στο Μετρό έγινε γιατί «ζητήθηκε σε 21 άτομα να κάνουν τη δουλειά τους». Αφού ζητά συγγνώμη από τους Αθηναίους για την ταλαιπωρία τους, ο πρωθυπουργός προαναγγέλλει κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης για προσωπικό ασφαλείας στο Μετρό.

Δείτε την ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Οργισμένος Καραμανλής: Έρχονται κυρώσεις

Οργισμένος για την αιφνιδιαστική στάση εργασίας στο Μετρό, που έφερε χάος στους δρόμους και ταλαιπωρία χιλιάδων πολιτών εμφανίστηκε, μιλώντας νωρίτερα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.

«Δεν θα ανεχθούμε νταβατζιλίκια και εκβιασμούς» είπε ο υπουργός Μεταφορών μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, διαμηνύοντας πως «θα απαντήσουμε σκληρά» και προαναγγέλλοντας κυρώσεις στις 21 διοικητικούς υπαλλήλους που, όπως είπε, αρνούνται να μετακινηθούν στα εκδοτήρια ώστε να βγαίνουν τα δρομολόγια.

Click4more: Στάση εργασίας στο Μετρό και… χάος στους δρόμους! Κόλαση παντού για τους οδηγούς

«Δεν θα ανεχτούμε 21 διοικητικοί υπάλληλοι της ΣΤΑΣΥ να κρατούν ομήρους 1,5 εκατομμύριο ανθρώπους που θέλουν να πάνε στις δουλειές τους», πρόσθεσε ο υπουργός Μεταφορών. Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κληθεί προσωπικό ασφαλείας, ικανό για να κυκλοφορεί πρωί και βράδυ το Μετρό.

«Ξεκινήσαμε με πολύ καλή διάθεση και κάναμε τα πάντα για να τους δώσουμε τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και να μιλήσουμε από το 2020 και από μηδενική βάση. Οι 21 άνθρωποι για τους οποίους διαμαρτύρονται είναι εργαζόμενοι που μετακινούνται από γραφεία στα εκδοτήρια για να βγαίνουν τα δρομολόγια και αρνούνται. Κάνουμε κάτι που ήδη ισχύει στον ΟΣΕ» είπε ο Κώστας Καραμανλής, ζητώντας συγγνώμη από το επιβατικό κοινό.

Σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών, οι 21 υπάλληλοι για τους οποίους γίνεται η στάση εργασίας στο Μετρό είχαν προσληφθεί για να καλύψουν θέσεις στα εκδοτήρια, αλλά τους μετακίνησαν σε γραφεία ως διοικητικούς υπαλλήλους.Η ανακοίνωση των εργαζομένων στο Μετρό

Όταν χθες το μεσημέρι ανακοινώθηκε η στάση στο Μετρό, δεν αιφνιδιάστηκε μόνο η κυβέρνηση αλλά και όσοι χρησιμοποιούν το Μετρό καθημερινά και δεν ήξεραν πως οι συρμοί θα έμεναν ακινητοποιημένοι έως τις 10:00. Πολλοί ήταν εκείνοι που πήγαν στους σταθμούς αλλά βρέθηκαν προ… δυσάρεστης έκπληξης.

Η ΣΤΑΣΥ σε ανακοίνωσή της εξηγούσε τους λόγους που αποφάσισε να ακινητοποιήσει τους συρμούς του Μετρό από τις 05:00 έως τις 10:00.

Η ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλων: «Την ώρα που οι κενές οργανικές θέσεις στην ΣΤΑ.ΣΥ πλησιάζουν τις (700) και δεν έχει οριστεί ο ακριβής αριθμός τους ανά Διεύθυνση, Τομέα, Ειδικότητα. Η διοίκηση της εταιρίας με άκρως ενοχικό τρόπο αποφασίζει και διατάζει Παρασκευή βράδυ να μετακινήσει μονομερώς με τον πλέον βίαιο και αυταρχικό τρόπο συναδέλφους από τις οργανικές τους θέσεις δημιουργώντας περισσότερα προβλήματα από αυτά που υποτίθεται πως επιλύει.

Την στιγμή που οι πραγματικές ανάγκες στελέχωσης ειδικοτήτων όπως, τεχνίτες, οδηγοί, σταθμάρχες, έλεγχος κομίστρου έχουν χτυπήσει κόκκινο, οι διοικούντες με μια ακατανόητη χωρίς κανέναν σχεδιασμό και έξω από κάθε λογική κίνηση, προχωρούν μονομερώς στην “ρύθμιση” της ζωής των εργαζομένων.

Είναι οι ίδιοι που σε αγαστή συνεργασία με τον ΟΑΣΑ έχουν αφήσει τους συναδέλφους εκδότες εισιτηρίων να εργάζονται κάτω από αντίξοες και απάνθρωπες συνθήκες εξαιτίας της αποτυχίας του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Το ΣΕΛΜΑ απαιτεί άμεσα, προσλήψεις τακτικού προσωπικού για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων, ανάκληση των μονομερών βίαιων μετακινήσεων. Κανένας συνάδελφος δεν θα μετακινηθεί μέχρι να ενημερωθεί από το σωματείο».

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here