Secret Santa: Ποιο είναι το έθιμο που «ξυπνάει» μέσα μας το πνεύμα των Χριστουγέννων;


Τι γίνεται όμως, όταν συμμετέχουμε σε μία απρόβλεπτη Secret Santa κλήρωση, γνωρίζοντας ελάχιστα έως καθόλου το πρόσωπο με το οποίο θα ανταλλάξουμε δώρα, μην έχοντας ιδέα από ποιον να περιμένουμε το δικό μας «πακέτο»;

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως οι γιορτές των Χριστουγέννων είναι η ευκαιρία που αναζητούσαμε, για να απολαύσουμε την παρέα των αγαπημένων μας προσώπων, όλων εκείνων που η απαιτητική καθημερινότητα δεν μας επιτρέπει να βλέπουμε όσο συχνά θέλουμε. Συγχρόνως, είναι και μία εξαιρετική αφορμή, ώστε να μοιραστούμε δώρα και ευχές, εκφράζοντας έστω και με ένα συμβολικό γιορτινό «πακέτο», αισθήματα αγάπης και βαθιάς εκτίμησης.

Τι γίνεται όμως, όταν συμμετέχουμε σε μία απρόβλεπτη Secret Santa κλήρωση, γνωρίζοντας ελάχιστα έως καθόλου το πρόσωπο με το οποίο θα ανταλλάξουμε δώρα, μην έχοντας ιδέα από ποιον να περιμένουμε το δικό μας «πακέτο»;

Ο δικός σου «μυστικός» Άγιος Βασίλης

Για όλους εσάς που δεν είχατε προς τον παρόν την… τύχη να λάβετε μέρος σε μία Secret Santa ανταλλαγή δώρων, έχει σημασία να γνωρίζετε πως είναι ο πιο διασκεδαστικός τρόπος να «μπείτε» στο εορταστικό κλίμα και να έρθετε ακόμη πιο κοντά με πρόσωπα που υπό άλλες συνθήκες δεν θα σας δινόταν αυτή η ευκαιρία! Πρόκειται για ένα έθιμο αρκετά νεοφερμένο στη χώρα μας που το θύμισε ο Κωτσόβολος και το οποίο έχει τις ρίζες του σε δυτικές χώρες κερδίζοντας κάθε χρόνο περισσότερους θαυμαστές. Στη διαδικασία μπορούν να λάβουν μέρος όσα άτομα θέλουν. Γράφουν όλοι το όνομά τους σε ένα χαρτάκι και τα τοποθετούν όλα σε μία κληρωτίδα. Στη συνέχεια ο καθένας επιλέγει από ένα χαρτάκι και σύμφωνα με το όνομα που αναγράφει το χαρτάκι που του έτυχε, αναλαμβάνει να αγοράσει το δώρο του συγκεκριμένου προσώπου, χωρίς το πρόσωπο όμως να γνωρίζει από ποιον θα λάβει το δώρο του. Για να έχετε μία καλύτερη εικόνα, η φετινή χριστουγεννιάτικη διαφήμιση των καταστημάτων Κωτσόβολος, αποτελεί το πιο εύστοχο και αστείο παράδειγμα, που θα σας πείσει πως πρέπει να συμπεριλάβετε το έθιμο του Secret Santa και στις δικές σας γιορτές!

Γιατί αξίζει να το ακολουθήσουμε;

Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός πως επιχειρήσεις με πολυάριθμο εργατικό δυναμικό, μεγάλες οικογένειες και παρέες, επιλέγουν το συγκεκριμένο παιχνίδι για να μοιραστούν μεταξύ τους τα χριστουγεννιάτικα δώρα. Είναι ένα τρόπος να μην μείνει κανείς στην… απ’ έξω, να αλληλεπιδράσουν και να «πλημμυρίσουν» από χριστουγεννιάτικη διάθεση! Όλοι έχουν την ευκαιρία να γίνουν έστω και για μία ημέρα ο Άγιος Βασίλης κάποιου και να κάνουν τη καθημερινότητα του παραλήπτη ακόμη πιο άνετη, συναρπαστική και αισιόδοξη!

Ακόμη και αν πρόκειται για ένα πρόσωπο σχεδόν άγνωστο, με το οποίο έχουν μόνο μία τυπική και επαγγελματική σχέση, το Secret Santa έρχεται να ανατρέψει την παρούσα κατάσταση, δημιουργώντας τους πιο αναπάντεχους συνδυασμούς και κάνοντας όλους μας μία μεγάλη «αγκαλιά»! Έτσι κι αλλιώς, το βαθύτερο νόημα και ζητούμενο των Χριστουγέννων, είναι να αφήσουμε για λίγο στην άκρη τον εαυτό μας και σαν σύγχρονοι… Άγιοι Βασίληδες, να μοιράσουμε απλόχερα χαρά, καλοσύνη και ανθρωπιά στους ανθρώπους που μας περιβάλλουν.

Πώς και πού θα βρείτε το τέλειο δώρο;

Στην περίπτωση βέβαια που έχει προηγηθεί η κλήρωση στο γραφείο ή το σπίτι και έχεις ανακηρυχθεί ήδη ο Secret Santa κάποιου για τον οποίο έχεις μόνο ελάχιστες πληροφορίες, να ξέρεις πως το έμπειρο προσωπικό των καταστημάτων Κωτσόβολος, ξέρει ακριβώς πώς να σε κατευθύνει ώστε να πραγματοποιήσεις μία επιλογή που θα ενθουσιάσει τον παραλήπτη του εορταστικού σου πακέτου! Χρήσιμα gadget για όλες τις ηλικίες, μικροσυσκευές που διευκολύνουν την καθημερινότητα, συσκευές τελευταία τεχνολογίας για τους «μυημένους» γκατζετάκηδες και πολλές ακόμη επιλογές σας περιμένουν στα 95 καταστήματα που υπάρχουν σε όλη τη χώρα.

Όσο μεγάλη και αν είναι η πρόκληση που προέκυψε έπειτα από την κλήρωση, αν τα κατάφερε ο ευρηματικός συνάδελφος με το δώρο του big boss (που κάθε μέρα έβρισκε από ένα καινούργιο χόμπι), είναι βέβαιο πως και η δική σας απόπειρα να γίνετε φέτος ο Secret Santa κάποιου, θα στεφθεί με ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία!

Κλείνοντας, ακόμη και αν ο χρόνος σας είναι ιδιαίτερα περιορισμένος για να επισκεφθείτε κάποιο φυσικό κατάστημα για την αγορά των χριστουγεννιάτικων δώρων, μην ξεχνάτε πως μπορείτε πάντα να «βολτάρετε» ψηφιακά στο ηλεκτρονικό κατάστημα του Κωτσόβολου και να βρείτε το τέλειο δώρο για όλους!


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ