Θεσσαλονίκη: Το πρωί υπάλληλοι και το βράδυ ληστές της επιχείρησης που τους πλήρωνε. Όλα ήταν σκηνοθετημένα…


Στην εξιχνίαση ένοπλων ληστειών που σημειώθηκαν τον τελευταίο μήνα σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στις περιοχές της Καλαμαριάς και της Ανάληψης έφτασαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς…

Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, τα δύο από τα τρία άτομα της συμμορίας, εργάζονταν ως υπάλληλοι στα καταστήματα στα οποία έγιναν οι ληστείες

Για την υπόθεση συνελήφθησαν ως δράστες 27χρονος αλλοδαπός και δύο Έλληνες 24 και 23 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας, ληστεία, κλοπή, αντίσταση, επικίνδυνη σωματική βλάβη, ψευδή κατάθεση, ψευδή καταγγελία και παραβάσεις των Νόμων περί όπλων και περί ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα οι προαναφερόμενοι ενεργώντας ως ομάδα και με συγκεκριμένους ρόλους, προέβησαν στις ακόλουθες περιπτώσεις ληστειών:

• Ξημερώματα της 16-12-2019 εισήλθε ο 27χρονος σε κατάστημα-καφέ στην περιοχή της Καλαμαριάς απειλώντας με πλαστικό αεροβόλο όπλο τον 24χρονο συνεργό του, ο οποίος εργαζόταν στο κατάστημα ως υπάλληλος, έχοντας το ρόλο του θύματος και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (4.940) ευρώ.

• Πρώτες πρωινές ώρες της 09-11-2019 σε κατάστημα-καφέ στην περιοχή της Καλαμαριάς, όπου εργαζόταν ο 23χρονος, ο οποίος παρείχε πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία του καταστήματος και αφού είχαν απενεργοποιήσει το κλειστό κύκλωμα καταγραφής, εισήλθε ο 27χρονος και με την απειλή όπλου, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (5.700) ευρώ. Κατά την τέλεση της πράξης ανέμενε εξωτερικά του καταστήματος ο 24χρονος εποπτεύοντας τον χώρο.

• Ξημερώματα της 23-11-2019 σε κατάστημα-καφέ στην περιοχή της Ανάληψης μετά από πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία του που παρείχε ο 23χρονος, εισήλθαν στο κατάστημα οι άλλοι δύο συνεργοί του και με την απειλή όπλου σε βάρος του υπαλλήλου αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (1.000) ευρώ περίπου.

Στην κατοχή του 27χρονου βρέθηκε ένα σακίδιο που περιείχε το χρηματικό ποσό της πρώτης ληστείας και ένα αεροβόλο πιστόλι. Σε έρευνες στις οικίες των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητες κάνναβης, κινητά τηλέφωνα, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και ένα πτυσσόμενο μεταλλικό αντικείμενο (κόφτης).

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Πηγή: thestival.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ