Lamda Development: Υπερκαλύφθηκε η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλείου των 650 εκατ. ευρώ


Για ιστορική μέρα για τον όμιλο έκανε λόγο ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου.

Την επιτυχή ολοκλήρωση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, ενόψει της προώθησης του έργου στο Ελληνικό, με άντληση κεφαλαίων ποσού 650.000.098 ευρώ ανακοίνωσε και επίσημα η LAMDA Development.

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης για την πλήρη κάλυψη των 650 εκατ. ευρώ, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου, δήλωσε:

«Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για την επιτυχημένη ολοκλήρωση της μεγαλύτερης Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου, μη τραπεζικού ιδρύματος, που έχει πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα την τελευταία δεκαετία. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κάθε μέτοχό μας ξεχωριστά που πίστεψε σε εμάς και στο εμβληματικό έργο του Ελληνικού. Αυτή η εμπιστοσύνη μεταφράστηκε σε υπερκάλυψη της ΑΜΚ κατά €58 εκατ. ευρώ οδηγώντας σε προσφορά επενδυτικών κεφαλαίων ύψους 708 εκατ. ευρώ.

Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα για τη Lamda Development, καθώς η Εταιρία, με τη διαπραγμάτευση των νέων μετοχών, αποκτά πλέον κεφαλαιοποίηση και καθαρή αξία ενεργητικού άνω του 1 δισ. ευρώ.»

Οι λεπτομέρειες της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου

Η αύξηση καλύφθηκε κατά 1,1 φορές περίπου, αφού η ζήτηση από τους επενδυτές ανήλθε σε 105.737.572 μετοχές.

Πιο συγκεκριμένα:

• Υπερκάλυψη της Αύξησης κατά 58 εκατ. ευρώ.
• Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση, εκτός τραπεζών από το 2008.
• Σημαντική συμμετοχή ξένων και Ελλήνων επενδυτών. Συμμετοχή EBRD η οποία έφτασε στο 4% της ΑΜΚ καθιστώντας την πλέον μέτοχο του 2% της LAMDA. Η συμμετοχή της επιβεβαιώνει την φιλική προς το περιβάλλον ανάπτυξη και το Sustainability της επένδυσης του Ελληνικού.
• Έμπρακτη απόδειξη της μεγάλης εμπιστοσύνης των μετόχων και επενδυτών για το έργο του Ελληνικού.
• Οι μέτοχοι, μικροί και μεγάλοι όπως και οι επενδυτές εντός και εκτός Ελλάδας υποστηρίζουν έμπρακτα τις μεγάλες επενδύσεις στην Ελλάδα.
• Εμπιστοσύνη στη διοίκηση της Lamda Development που αντανακλάται στην έλευση ξένων επενδυτών στην Ελλάδα μετά από μία μακρά περίοδο οικονομικής κρίσης.
• Η επιτυχημένη προβολή και ενημέρωση της στρατηγικής και των στόχων της εταιρείας επέδρασσε θετικά στην αντίληψη των επενδυτών για τα δυνητικά οφέλη της επένδυσης.
• Η είσοδος των υπερεθνικών θεσμικών (EBRD) επενδυτών στην ΑΜΚ επέδρασσε θετικά στη ζήτηση και ενίσχυσε την εξωστρέφεια του εγχειρήματος.
• Οι επενδυτές που λανθασμένα «πόνταραν» στη σύγκλιση της τιμής της μετοχής με την τιμή της αύξησης αναμένεται να επιστρέψουν αντιλαμβανόμενοι την διαφαινόμενη επενδυτική ευκαιρία.
• Επιτυχής αύξηση παρόλο που τον τελευταίο μήνα είχαμε ταυτόχρονες εκδόσεις αξιόγραφων που άντλησαν €1.15 δις.
• H τιμή του δικαιώματος κινήθηκε ανοδικά σχεδόν στο σύνολο των ημερησίων συναλλαγών με τη μέγιστη τιμή αυτού να επιτυγχάνεται την τελευταία μέρα διαπραγμάτευσης +112,5% (11/12/2019).
• Υψηλός όγκος συναλλαγών μετοχών και δικαιωμάτων καθ’ όλη τη διάρκεια της ΑΜΚ. Ο μέσος όρος συναλλαγών των μετοχών κατά τη διάρκεια του διαστήματος διαπραγμάτευσης του δικαιώματος ανήλθε σε 488.000 μτχ έναντι 248.000 μτχ (συμπεριλαμβανομένων block trades) το 6μηνο προ της ημερομηνίας έναρξης των δικαιωμάτων.
• Η διαπραγμάτευση του δικαιώματα σε fair value (δεν υπήρχε arbitrage), οδήγησε τους επενδυτές να είναι ουδέτεροι ως προς την επιλογή μεταξύ αγοράς μετοχών ή δικαιωμάτων.
• Εντυπωσιακή ΑΜΚ για τα δεδομένα της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς. Η επιτυχία ενισχύεται από το γεγονός ότι ο Δεκέμβριος παραδοσιακά, είναι ο μήνας με την ισχνότερη συναλλακτική δραστηριότητα, καθώς τα περισσότερα επενδυτικά χαρτοφυλάκια κλείνουν τα βιβλία τους τον Νοέμβριο και ανοίγουν νέες θέσεις στο ερχόμενο έτος.
• Η τιμή της μετοχής κινήθηκε ανοδικά (3,52%) κατά την περίοδο διαπραγμάτευσης του δικαιώματος όταν την ίδια στιγμή ο Γενικός Δείκτης τιμών σημείωσε πτώση κατά 1,42%.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ