Η ιστορία φιλίας των Run DMC και Beastie Boys σε βιβλίο

«Οι Run-DMC, το συγκρότημα της ραπ, ήταν αουτσάιντερ της επικρατούσας κουλτούρας. Οι Beastie Boys ήταν αουτσάιντερ της hip-hop κουλτούρας…».

«Οι Run-DMC δέχθηκαν τους Beastie Boys και τους πήραν στην περιοδεία μαζί τους. Υπήρχε μία αίσθηση οικογένειας μεταξύ των δύο συγκροτημάτων».

Με τον τρόπο αυτό περιγράφει ο Ρικ Ρούμπιν, ο Αμερικανός μουσικός παραγωγός τη σχέση των δύο αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων της hip-hop σκηνής της Νέας Υόρκης, στις αρχές της δεκαετίας του 1990 στο φωτογραφικό βιβλίο «Together Forever» των Γκλεν Φρίντμαν και Κρις Ροκ.

Το «Together Forever» έχει ως θέμα την ομότιτλη περιοδεία των Beastie Boys και Run-DMC και περιλαμβάνει εικονικές φωτογραφίες του φωτογράφου και καλλιτέχνη Γκλεν Φρίντμαν από τις συναυλίες τους και τις συναντήσεις τους με διάσημους της εποχής, όπως οι Ρομπ Λόου και Billy Idol, καθώς και κείμενα των Chuck D, DJ Run and Mike και πρόλογο από τον Κρις Ροκ.

Ο τόμος που κυκλοφορεί από τον εκδοτικό οίκο Rizzoli International Publications καταγράφει πώς το hip-hop μετακινήθηκε από το κέντρο της Νέας Υόρκης σε όλα τα προάστια, αλλάζοντας για πάντα το στυλ και τον ήχο της αμερικανικής κουλτούρας.

Η κυκλοφορία του βιβλίου που προβάλλει τον μουσικό δεσμό φιλίας μεταξύ των μελών των Run-DMC και των Beastie Boys, καθώς κατακτούσαν τη φήμη γιορτάστηκε σε εκδήλωση στο βιβλιοπωλείο Barnes & Noble Union Square, στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης παρουσία των Run-DMC και του Chuck D των Public Enemy.

Οι ράπερ και ο συγγραφέας συμμετείχαν σε Q&A και υπέγραψαν αυτόγραφα στους θαυμαστές που έσπευσαν να προμηθευθούν το βιβλίο.

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here