Απολαύστε μια πιο υγιεινή κρεβατοκάμαρα!


Έχετε προσπαθήσει για να κάνετε την κρεβατοκάμαρά σας ένα φιλόξενο καταφύγιο, αλλά κάτω από την όμορφη διακόσμηση, μπορεί να κρύβονται… σοβαροί κίνδυνοι για την υγεία σας! Διαβάστε παρακάτω για να ανακαλύψετε τι θα μπορούσε να σας βλάψει ενώ κοιμάστε και μάθετε τι μπορείτε να κάνετε για να τους αποφύγετε!

Ποιότητα αέρα

• Ανοίξτε παράθυρα! Αερίζετε την κρεβατοκάμαρά σας, αν ο καιρός το επιτρέπει κάντε το ακόμη και καθημερινή σας συνήθεια! Με αυτόν τον τρόπο, ανανεώνετε τον αέρα στον χώρο και απομακρύνετε τα επιβλαβή αέρια που δημιουργούνται μετά τον ύπνο.
• Φυτά εσωτερικού χώρου: Μία με δύο γλάστρες, όχι μόνο θα ομορφύνουν την κρεβατοκάμαρά σας, αλλά επιπλέον εκλύουν οξυγόνο που φιλτράρει τις βλαβερές ενώσεις που εκπέμπονται από τα καθαριστικά, τα απορρυπαντικά και τα αρώματα. Τα πράσινα φυτά μάλιστα μπορούν να βελτιώσουν ακόμη και την υγεία σας.

Καθαριότητα
• Καθαρίστε τη σκόνη: Είναι σημαντικό να καθαρίζετε τη βρωμιά και τη σκόνη με τακτικό καθαρισμό. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε περιοχές που τείνουν να τα συσσωρεύουν περισσότερη σκόνη, κυρίως τις γωνίες, τα περβάζια (αν έχετε παράθυρο) αλλά και τις ταπετσαρίες. Μην παραλείπετε να ξεσκονίζετε το κεφαλάρι και τα πλαϊνά του κρεβατιού και να τινάζετε τα πατάκια ή τα χαλάκια σας.
• Πλένετε τα σεντόνια σας και τα κλινοσκεπάσματα: Τα νεκρά ακάρεα από το δέρμα αλλά και η σκόνη που συσσωρεύονται στο κρεβάτι σας είναι μάλλον… τρομακτικά και μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα από άσθμα μέχρι ακμή! Τα καλά νέα είναι ότι είναι εύκολο να απαλλαγούμε με το να αλλάζουμε σεντόνια και μαξιλαροθήκες κάθε 1-2 εβδομάδες. Και φυσικά να τινάζουμε τις κουβέρτες ή το πάπλωμά μας.
• Αερίστε το κρεβάτι σας: Κρατήστε μακριά την υγρασία από το στρώμα σας, αερίζοντας το κρεβάτι σας πριν στρώσετε το πρωί. Τινάξτε τα σεντόνια, χτυπήστε τα μαξιλάρια, και αφήστε λίγα λεπτά πριν το ξαναστρώσετε.

Οι κρυμμένες τοξίνες
• Φροντίστε την ποιότητα των μαξιλαριών: Άσχημα νέα για όσους αγαπούν τα μαξιλάρια με αφρό. Αυτά τα εργονομικά προσκέφαλα συχνά εκλύουν επικίνδυνες οργανικές ενώσεις, οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν πονοκεφάλους, ναυτία και ερεθισμό των ματιών. Δεν θέλετε το πρόσωπο, το στόμα ή τη μύτη σας κοντά τους. Προμηθευτείτε μαξιλάρια γεμισμένα με οργανικά υλικά, όπως το μαλλί, το βαμβάκι ή τα πούπουλα και ξεχάστε ακόμη και τα φυσικά αφρώδη ελαστικά αλλά και κάθε είδους συνθετικές ύλες.
• Φροντίστε αντίστοιχα για το στρώμα: Αποφύγετε στρώματα γεμάτα με χημικές ουσίες ή συνθετικές ύλες. Προτιμήστε ένα στρώμα από φυσικά υλικά. Υπάρχουν υποψίες ότι οι χημικές ενώσεις στα στρώματα μπορεί να προκαλέσουν κάποιες μορφές καρκίνου, γενετικές ανωμαλίες και προβλήματα γονιμότητας.
• Απομακρύνετε… τον εξοπλισμό γραφείου: Μερικές φορές διατηρούμε το γραφείο μας στο υπνοδωμάτιό μας, ή πάλι ζούμε σε ένα μικρό διαμέρισμα, όπου οι χώροι είναι κοινοί. Καλύτερα είναι να κρατήσετε τον υπολογιστή ή τον εκτυπωτή σας μακριά, τουλάχιστον όχι κοντά στο κρεβάτι σας. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι ηλεκτρονικές συσκευές εκπέμπουν μικροσκοπικά σωματίδια στην ατμόσφαιρα που μπορεί να είναι επικίνδυνα.

Από τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ