Μακρόν: Βελτιώσεις και όχι κατάργηση της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού


Ο Εμάνουελ Μακρόν δήλωσε “διατεθειμένος” να βελτιώσει το σχέδιο για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος αλλά δεν θα το καταργήσει.

Αυτό τόνισε ο κ. Μακρόν πριν από τις νέες διαβουλεύσεις της κυβέρνησης με τους κοινωνικούς εταίρους για αυτό το θέμα μέσα στην ημέρα, παρά τις συνεχόμενες απεργίες και διαδηλώσεις που συγκλονίζουν τη Γαλλία.

Ο πρόεδρος Μακρόν “δεν θα εγκαταλείψει” το σχέδιο αυτό για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού, αλλά “είναι διατεθειμένος να το βελτιώσει μέσω των συζητήσεων με τα συνδικάτα”, διευκρίνισε η γαλλική προεδρία, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορεί να υπάρξει “πρόοδος ως το τέλος της εβδομάδας”.

Σύμφωνα με την προεδρία, ο Μακρόν έχει θέσει ως “στόχο να εξασφαλιστεί μια παύση” της κινητοποίησης “κατά τη διάρκεια των εορτών” των Χριστουγέννων. Τα συνδικάτα που βρίσκονται στην εμπροσθοφυλακή των διαμαρτυριών για το μεταρρυθμιστικό αυτό σχέδιο της κυβέρνησης επαναλαμβάνουν προς το παρόν ότι θέλουν να συνεχίσουν την κινητοποίηση, χωρίς να αφήνουν το περιθώριο για μια “ανακωχή” κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων, οι οποίες αρχίζουν σε τρεις ημέρες στη Γαλλία.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ