Ολυμπιακός – ΑΕΛ LIVE: Για τη 15η αγωνιστική της Superleague


Λίγα 24ωρα μετά το θρίαμβο του στην έδρα του Αστέρα Τρίπολης, ο Ολυμπιακός υποδέχεται την ΑΕΛ, στο άδειο –λόγω τιμωρίας «Γ. Καραϊσκάκης»- σε ματς για την 15η εμβόλιμη αγωνιστική της Superleague.

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η δράση στη Superleague, καθώς Τετάρτη και Πέμπτη διεξάγεται η 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Στο άδειο -λόγω τιμωρίας- «Γεώργιος Καραϊσκάκης» ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την ΑΕΛ και θέλει να διατηρηθεί στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Ο Ολυμπιακός προέρχεται από το εκτός έδρας 5-0 στο «σπίτι» του Αστέρα Τρίπολης. Με «τρίποντο» ανέβει στους 37 βαθμούς και θα περιμένει αυριανό «στραβοπάτημα» του ΠΑΟΚ στην έδρα του Πανιωνίου, για να μείνει μόνος στην κορυφή.

Την ίδια στιγμή, η ΑΕΛ έχει να δει τη… χαρά της νίκης εδώ και δύο αγωνιστικές, αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 6η θέση, ισόβαθμη με την Ξάνθη (19 β.) και νιώθει την «ανάσα» του Άρη, του Ατρομήτου και της Λαμίας, στη «μάχη» που υπάρχει για είσοδο στα πλέι οφ.

Παρακολουθήστε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

 

Η ενημέρωση της Superleague για το Ολυμπιακός – ΑΕΛ

«Μετά τη μοναδική απώλεια στην έδρα του, την ισοπαλία από τον ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός επιστρέφει στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Για το πρωτάθλημα βέβαια επιστρέφει, αφού την περασμένη Τετάρτη πανηγύρισε τη νίκη επί του Ερυθρού Αστέρα και την πρόκριση στο Europa League.

Στο μεταξύ έκανε δύο νίκες εκτός έδρας στο κλείσιμο του πρώτου και το άνοιγμα του δεύτερου γύρου, βάζοντας οκτώ γκολ σε Παναιτωλικό και Αστέρα Τρίπολης.

Βέβαια στην έδρα του τα γκολ αργούν περισσότερο, καθώς οκτώ γκολ δεν έχει βάλει στα τέσσερα τελευταία εντός. Αν εξαιρέσει κανείς το 5-0 με τον Βόλο, ο Ολυμπιακός δεν έχει πετύχει περισσότερα από δύο γκολ στα άλλα παιχνίδια της έδρας του. Καλείται να δείξει αν ήταν θέμα χρόνου ή παραμένει η δυσκολία εντός έδρας.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν πλέον μαζί με τον ΠΑΟΚ την καλύτερη επίθεση και παραμένουν μακράν η ομάδα με την καλύτερη άμυνα, έχοντας δεχτεί πέντε γκολ.

Είναι 24 παιχνίδια αήττητος, ενώ στην έδρα του έχει 18 χωρίς ήττα, έχοντας σκοράρει και στα 18.

Πριν από την ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ είχε 15 νίκες στη σειρά στο Νέο Φάληρο.

Τον Ολυμπιακό επισκέπτεται η ΑΕΛ, για 30η φορά στην ιστορία του πρωταθλήματος. Έχει φύγει 26 φορές ηττημένη, ενώ έχει μια ισοπαλία, το 1988 που πήρε το πρωτάθλημα, και δύο νίκες. Μια το 1983, που τερμάτισε δεύτερη, και μια το 2009, που της έδωσε θέση στα πλέι οφ.

Μετά το 2009 ο Ολυμπιακός έχει πέντε νίκες εντός έδρας, σκοράροντας μια φορά έξι γκολ και από δύο φορές τέσσερα γκολ. Ανεξάρτητα έδρας, ο Ολυμπιακός έχει έξι νίκες στη σειρά, έχοντας δεχτεί ένα γκολ, μετά τη ήττα στη Λάρισα τον Σεπτέμβρη του 2016. Είναι η μοναδική νίκη της ΑΕΛ στα 11 τελευταία, έχοντας χάσει τα άλλα δέκα.

Η ομάδα της Θεσσαλίας βρίσκεται στην εξάδα της βαθμολογίας ακόμα, παρά την ήττα της από τον Ατρόμητο εντός έδρας. Έχει πάρει τέσσερις βαθμούς στα πέντε τελευταία παιχνίδια της και έχει μια ισορροπία εντός και εκτός έδρας, με μοιρασμένους τους βαθμούς.

Εκτός έχει χάσει μόνο ένα, από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, στα πέντε τελευταία, φεύγοντας αήττητη από Άρη και Παναθηναϊκό μεταξύ άλλων.

Στην Τρίπολη ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε την 50η νίκη του με τον Ολυμπιακό σε όλες τις διοργανώσεις σε 75 αγώνες. Έχει δηλαδή δύο νίκες σε κάθε τρία παιχνίδια, με ποσοστό 67%, ενώ στο πρωτάθλημα μόνο έχει ποσοστό 77% νικών.

Η ιστορία
Νίκες Ολυμπιακού: 36
Ισοπαλίες: 13
Νίκες ΑΕΛ: 10

Με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό
Νίκες Ολυμπιακού: 26
Ισοπαλίες: 1
Νίκες ΑΕΛ: 2

Στον πρώτο γύρο
01.09.2019: ΑΕΛ – Ολυμπιακός 0-1
(7’ πέναλτι Βαλμπουενά)

Πέρσι
30.01.2019: Ολυμπιακός – ΑΕΛ 4-0
(8’ σουτ Μασούρας, 16’ πέναλτι, 44’σουτ, 75’ σουτ Φορτούνης)»


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ