Χρηματιστήριο: Ρεκόρ πενταετίας, χαμόγελα στους επενδυτές

Ένα προεόρτιο μίνι ράλι μετοχών σημειώθηκε τις τελευταίες ημέρες στο Χρηματιστήριο, ωθώντας σήμερα, το γενικό δείκτη στις 905,64 μονάδες, που αποτελεί την υψηλότερη τιμή των τελευταίων, πέντε ετών περίπου.

Κι αυτό καθώς η τελευταία φορά που το Χρηματιστήριο κινήθηκε σε αυτά τα επίπεδα, ήταν στα τέλη Φεβρουάριου του 2015. Όπως εξηγούν αναλυτές στο newsit.gr, το θετικό κλίμα, οφείλεται, στην πορεία της ελληνικής οικονομίας, αλλά και στη βουτιά που έκαναν ήδη, οι αποδόσεις των ομολόγων, με την Citigroup να προβλέπει ότι το ράλι στους ελληνικούς τίτλους θα συνεχιστεί και το επόμενο έτος. Κι όλα αυτά, όταν το Ελληνικό Χρηματιστήριο «αναρριχήθηκε» στην κορυφή του παγκόσμιου χρηματιστηριακού χάρτη με τις υψηλότερες αποδόσεις για το 2019.Η σημερινή συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο

Έτσι, στη σημερινή συνεδρίαση ο γενικός δείκτης κατέγραψε άνοδο της τάξης του 1,25%, ενώ σε ανοδική τροχιά κινήθηκαν όλοι οι επιμέρους δείκτες, με τον τραπεζικό να καταγράφει αύξηση της τάξης του 1,20% και να διαμορφώνεται στις 865,36 μονάδες.

Στη σημερινή συνεδρίαση, έντονη ήταν επίσης, η συναλλακτική δραστηριότητα και μεγάλος ο τζίρος, που ανήλθε στα 108 εκατ. ευρώ. Ώθηση στο γενικό δείκτη έδωσαν τα blue chips, του ΟΤΕ, – που με άνοδο 3,16% διαμορφώθηκε στα 13,70 ευρώ – και της 3Ε, καθώς η μετοχή της κατέγραψε κέρδη 2,37% και έκλεισε στα 30,20 ευρώ. Όσον αφορά τη μετοχή της Lamda Development, μετά από την επιτυχημένη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, έκλεισε σήμερα στα 7,88 ευρώ, καταγράφοντας κέρδη της τάξης του 5,91%.

Η σημερινή, συνεδρίαση, διεξήχθη, μέσα σε κλίμα ευφορίας λόγω και της αγοράς ομολόγων, καθώς η απόδοση του ελληνικού πενταετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 0,376%, σημειώνοντας πτώση κατά 30,88% σε σχέση με την χθεσινή συνεδρίαση, ενώ η απόδοση του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 1,271%, δηλαδή 9,24% χαμηλότερα σε σχέση με χθες. Σχετικά με τις προθέσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, για άρση των περιορισμών προς τις ελληνικές τράπεζες, να σημειωθεί, ότι το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ από τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here