«Έμφαση στη μεσαία τάξη, μειώσεις φόρων, πολλές και καλοπληρωμένες δουλειές». Αυτά θα πει στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης


Έμφαση στη μεσαία τάξη δίνει ο προϋπολογισμός του 2020, ο οποίος περιλαμβάνει μειώσεις φόρων και δημιουργεί ζωτικό χώρο ανάπτυξης και παραγωγής νέου πλούτου. Αυτό πρόκειται να τονίσει από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του, προσθέτοντας ότι ο προϋπολογισμός δεν περιέχει εκπλήξεις και πυροτεχνήματα, αλλά αποτυπώνει σε αριθμούς τις πολιτικές για τις οποίες η κυβέρνηση έλαβε την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με πληροφορίες, θα τονίσει ότι είχε δεσμευτεί για τις προτεραιότητές του, τις οποίες υλοποιεί: μείωση φόρων, δημιουργία πολλών και καλοπληρωμένων δουλειών και αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας. Επίσης, θα πει πως ο προϋπολογισμός ανακουφίζει την μεσαία τάξη και φροντίζει τους ασθενέστερους με ένα οργανωμένο πρόγραμμα μείωσης των φόρων.

Συνδυάζει δε, κατά τον κ. Μητσοτάκη, την κοινωνική φροντίδα με την ανάπτυξη και διορθώνει παλαιότερες αδικίες, ενώ ανοίγει το δρόμο για επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας. Πάντως, αναμένεται να επισημάνει ότι οι μισθωτοί πράγματι δεν έχουν ωφεληθεί από τις πολιτικές της κυβέρνησης όσο θα περίμεναν, αφήνοντας έτσι παράθυρο για μεγαλύτερες ελαφρύνσεις στο μέλλον.

Ακόμη, ο πρωθυπουργός θα τονίσει ότι στόχος είναι από τη διανομή σποραδικών επιδομάτων σε όλο και φτωχότερους πολίτες να περάσουμε στην απέναντι όχθη: σε ένα διαρκώς αυξανόμενο εθνικό εισόδημα, το οποίο θα κατανέμεται δίκαια σε όλους. Έτσι, ο εθνικός πλούτος το 2020 θα αυξηθεί  κατά 7,3 δις ευρώ, αγγίζοντας τα 197,3 δις ευρώ, δηλαδή 1.600 ευρώ περισσότερα για κάθε νοικοκυριό. Σε ό,τι αφορά την απασχόληση, στόχος είναι να υπάρχουν του χρόνου 100.000 λιγότεροι άνεργοι.

Click4more: Μητσοτάκης: Ανακοινώνει μείωση ΕΝΦΙΑ, εισφοράς αλληλεγγύης και ασφαλιστικών εισφορών το 2020

Ερμηνεύοντας έτσι το ενδιαφέρον για τη μεσαία τάξη, ο κ. Μητσοτάκης θ’ ανακοινώσει τη μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης εντός του 2020 και το δεύτερο «γύρο» της μείωσης του ΕΝΦΙΑ κατά 8%, αλλά σε συνδυασμό με την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών.

Παράλληλα, θ’ ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για τα υπερπλεονάσματα, υποστηρίζοντας ότι την τριετία 2016-2018 αφαιρέθηκαν από την οικονομία 11,4 δις ευρώ και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των φορολογουμένων προς το Δημόσιο την ίδια στιγμή αυξήθηκαν κατά 18,1 δις ευρώ, κάνοντας έτσι λόγο για «δήθεν επιτυχίες» του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, ο πρωθυπουργός θα κάνει αναφορά και στα ελληνοτουρκικά, τονίζοντας πως η Ελλάδα μένει  πιστή στο Διεθνές Δίκαιο και στις ισχύουσες συμφωνίες, αλλά και ότι είναι πάντα υπέρ των κανόνων καλής γειτονίας. Υπέρ των ανοιχτών διαύλων, της επικοινωνίας και του διαλόγου. Σ’ αυτόν, όμως, δεν προσέρχεται η κυβέρνηση ούτε πιεζόμενη ούτε από θέση αδυναμίας, πολλώ δε μάλλον υπό την απειλή παράνομων τετελεσμένων. Για να καταλήξει, τονίζοντας πως η Ελλάδα έχει δίκιο, αυτοπεποίθηση και φίλους, ισχύ και φιλική διάθεση κι έτσι προϋπόθεση για κάθε συζήτηση με την Τουρκία είναι να εγκαταλείψει την εμπρηστική ρητορική και την προκλητική πρακτική.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ