Μητσοτάκης, προϋπολογισμός: Νέα μείωση στον ΕΝΦΙΑ κατά 8%


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κλείνει με την ομιλία του την κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία, πριν την ψήφιση του προϋπολογισμού. Νέα μείωση στον ΕΝΦΙΑ κατά 8%, αλλά και μείωση στην εισφορά αλληλεγγύης, ανακοινώνει ο πρωθυπουργός. Δείτε ζωντανά όσα λέει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στην Ολομέλεια.

Με ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και φυσικά του πρωθυπουργού, κλείνει απόψε, Τετάρτη 18.12.2019, η συζήτηση για τον προϋπολογισμό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά τελευταίος και θα ακολουθήσει η ψηφοφορία.Δείτε ζωντανά όσα λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης Επίθεση από Τσίπρα

Νωρίτερα στην Βουλή, “προϋπολογισμό ταξικής μονομέρειας, νεοφιλελεύθερης ιδεοληψίας και πολιτικής απάτης” χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό οικονομικού έτους 2020 , ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του.

Υποστήριξε ότι “τίποτε καλό δεν προβλέπει, για τους πολλούς, για την Υγεία, την Παιδεία, το κοινωνικό κράτος, τη μεσαία τάξη, ενώ αντίθετα για τους λίγους και εκλεκτούς προϋπολογίζει “από ελαφρύνσεις φορολογικές και άλλες, μέχρι επιχορηγήσεις, και «δώρα», συχνά φωτογραφικά”.

«Έχετε γεμίζει με απάτη την πολιτική ζωή του τόπου», είπε ο κ. Τσίπρας. Εκτεταμένη αναφορά στα θέματα νόμου και τάξης έκανε στην ομιλία του για τον προϋπολογισμό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ζητώντας από τον πρωθυπουργό να καταδικάσει τα περιστατικά αστυνομικής βίας.

Χαρακτήρισε “χυδαία απάτη το δόγμα σας περί ασφάλειας, περί νόμου και τάξης” και αναφέρθηκε: “στις επελάσεις των ΜΑΤ του κυρίου Χρυσοχοΐδη, λες και βρισκόμαστε σε κατεχόμενη χώρα. Εκτός πια κι αν οι εικόνες αστυνομικών που κακοποιούν και ξεγυμνώνουν νέους ανθρώπους, φορούν κουκούλες σε πολίτες, λες και προορίζονται για το Γκουαντάναμο, μόνο και μόνο επειδή ζητούν την εφαρμογή του νόμου και τη παρουσία εισαγγελέα για την είσοδο στην οικία τους, αν οι εικόνες αστυνομικών να ασχημονούν με χίλιους δυο τρόπους, χωρίς μάλιστα να υπολογίζουν την παρουσία μαρτύρων, είναι εικόνες ευνομούμενης χώρας”.Ο Μητσοτάκης και οι νέες φορολογικές ελαφρύνσεις

«Ο προϋπολογισμός ανακουφίζει την μεσαία τάξη και φροντίζει τους ασθενέστερους με ένα οργανωμένο πρόγραμμα μείωσης των φόρων. Αλλά και δημιουργεί ζωτικό χώρο ανάπτυξης και παραγωγής νέου πλούτου» έλεγαν νωρίτερα πληροφορίες πως πρόκειται να πει ο πρωθυπουργός.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύεται για μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης από το 2020 και την υλοποίηση της β΄ φάσης της μείωσης του ΕΝΦΙΑ. «Ο προϋπολογισμός δεν κρύβει το ενδιαφέρον του για την μεσαία τάξη και για τους μισθωτούς. Ξέρω ότι μέχρις στιγμής δεν έχουν ωφεληθεί από τις πολιτικές μας στο βαθμό που θα περίμεναν. Αυτό όμως αλλάζει. Καθώς, μήνα τον μήνα, θα δημιουργείται με ασφάλεια και πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος, δεσμεύομαι ότι το 2020 ξεκινά, επιτέλους, η μείωση της Εισφοράς Αλληλεγγύης. Στο ίδιο διάστημα ακολουθεί και η δεύτερη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 8%, σε συνδυασμό όμως, με τις νέες αντικειμενικές αξίες».

Τα κύρια χαρακτηριστικά του είναι ότι «συνδυάζει την κοινωνική φροντίδα με την ανάπτυξη και δίνει έμφαση στη μεσαία τάξη. Διορθώνοντας παλαιότερες αδικίες. Αλλά κι ανοίγοντας το δρόμο για επενδύσεις και νέες δουλειές».

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ