ΑΕΚ – Αστέρας Τρίπολης: Τα… χρειάστηκε στο ΟΑΚΑ – «Ήρωας» Τσιντώτας


Εκεί που λες πως βελτιώνεται, η ΑΕΚ σε διαψεύδει

Η Ένωση επικράτησε 2-1 του Αστέρα Τρίπολης, με τον Τσιντώτα να κρατάει το “τρίποντο” για την ομάδα του με την τεράστια επέμβαση στο 87″. Αποχώρησαν τραυματίες Γαλανόπουλος και Μπάρκας.

“Τρελό” ματς, “διπρόσωπη” η ΑΕΚ, αλλά κιτρινόμαυρη η νίκη

Η Ένωση έδειξε κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης σημάδια βελτίωσης, αλλά η σταθερότητα είναι κάτι που… αγνοείται.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 2-0, αλλά η αναγκαστική αλλαγή του Γαλανόπουλου ήταν ο… παράγοντας που έδωσε στους Αρκάδες το δικαίωμα να μειώσουν και να “χτυπήσουν” ακόμα και τη νίκη. Η “τεράστια” επέμβαση του Τσιντώτα όμως στο 87′ (αντικατέστησε τον Μπάρκα, που έβγαλε πρόβλημα στη μέση) της έδωσε τη νίκη (2-1).

Η ΑΕΚ έδειξε με το ξεκίνημα του ματς τη διάθεση της να γίνει το “αφεντικό” του αγώνα. Μόλις στο 5′ κατάφερε να κάνει το 1-0. Ο Ολιβέιρα ανατράπηκε από παρατεταμένο τράβηγμα του Κώτσιρα, οι βοηθοί από το VAR είπαν στον διαιτητή Φωτιάδη να εξετάσει, ο Έλληνας ρέφερι έδωσε τελικά πέναλτι και ο Μάνταλος έκανε από τα… 11 βήματα το 1-0.

Ο Αστέρας Τρίπολης δυσκολεύτηκε πάρα πολύ να κυκλοφορήσει την μπάλα, αφού η ΑΕΚ πίεσε σωστά στο χώρο του κέντρου, δείχνοντας πως ο Μάσιμο Καρέρα έχει βάλει ήδη τις… πινελιές του στην ομάδα και την αμυντική της συμπεριφορά. Οι Αρκάδες κατάφεραν να φτιάξουν την πρώτη τους καλή στιγμή στο 19′. Ο Μπαράλες έγινε κάτοχος της μπάλας και “έσπασε” στον Μαρκ Φερνάντεθ, ο οποίος έκανε το σουτ που είχε κατεύθυνση προς την εστία αλλά ο Μπακάκη έκανε ένα σωτήριο τάκλιν.

Ο Μάσιμο Καρέρα άλλαξε στη συνέχεια τη διάταξη της ΑΕΚ (το 3-5-2 έγινε 4-2-3-1), με τον Μάνταλο να εντυπωσιάζει με την παρουσία του σε άμυνα και επίθεση. Ο Αστέρας Τρίπολης όμως ανέβασε… στροφές κι έκανε πιο αισθητή την παρουσία του στα καρέ του Μπάρκα, χωρίς όμως να τον απειλήσει. Οι δύο ομάδες έκαναν λάθη στην ανάπτυξη τους, κάτι που δεν βοήθησε στη δημιουργία φάσεων. Στο φινάλε του πρώτου μέρους (43′) ο Μάνταλος έπιασε το μακρινό σουτ κι έστειλε την μπάλα να περάσει δίπλα από το δεξί δοκάρι του Παπαδόπουλου.

Η ΑΕΚ κατάφερε να διώξει πολύ γρήγορα το όποιο άγχος μπορεί να είχε, φτάνοντας σε δεύτερο τέρμα 45 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη της επανάληψης. Ο Κρίστισιτς είδε την κίνηση του Παουλίνιο, του άνοιξε τη μπάλα με υπέροχη μπαλιά, αυτός γύρισε για τον Λιβάγια, που από τη μικρή περιοχή έκανε το 2-0.

Ο κόσμος της ΑΕΚ είδε… βελτίωση και φώναξε για την ομάδα του. Ο Μάσιμο Καρέρα όμως προχώρησε σε αναγκαστική αλλαγή, βλέποντας τον Γαλανόπουλο να αποχωρεί με πρόβλημα στον αριστερό του αστράγαλο (56′). Το παιχνίδι έγινε πιο “ανοικτό” στη συνέχεια (η έξοδος του Έλληνα μέσου έπαιξε καταλυτικό ρόλο), με τον Αστέρα Τρίπολης να χάνει τεράστια ευκαιρία στο 59′. Ο Σουάρεθ πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Μπαράλες από το ύψος της μικρής περιοχής δεν κατάφερα να σκοράρει αφού μπερδεύτηκε με τον Μαρκ Φερνάντεθ. Στην αμέσως επόμενη φάση, ο Παπαδόπουλος έδιωξε με το ένα χέρι το γυριστό σουτ του Ολιβέιρα!

Η ΑΕΚ έδειξε… απελευθερωμένη στη συνέχεια, παίζοντας ακόμη καλύτερο ποδόσφαιρο, με τους Αρκάδες να δείχνουν ανήμποροι να φανούν ανταγωνιστικοί. Από το 70′ και μετά όμως ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε, με την Ένωση να ψάχνει το τρίτο γκολ με φάσεις από τις πτέρυγες. Οι Αρκάδες ήταν όμως αυτοί που κατάφεραν να μειώσουν σε 2-1. Ο Κώτσιρας έκλεψε από τον Μπακάκη, έδωσε στον Λουίς Φερνάντεθ κι εκείνος με εξαιρετικό σουτ νίκησε τον Μπάρκα.

Ο Μάσιμο Καρέρα είδε στο 81′ τον Μπάρκα να μην μπορεί να συνεχίσει, λόγω προβλήματος στη μέση και τον αντικατέστησε με τον Τσιντώτα. Ο Αστέρας Τρίπολης τα έδωσε όλα για την ισοφάριση, αλλά στο 87′ ο Τσιντώτας έκανε την επέμβαση του αγώνα, διώχνοντας την καρφωτή κεφαλιά του Ιγκλέσιας με τρομερή επέμβαση και δίνοντας στην ΑΕΚ το “τρίποντο”.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ