Φθιώτιδα: Με τους Θεολόγους συναντήθηκε ο Μητροπολίτης Συμεών


Με τους Εκπαιδευτικούς Θεολόγους του Νομού Φθιώτιδας συναντήθηκε το πρωί της Τετάρτης 18 Δεκεμβρίου ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. Συμεών.

Μετά από πρόσκληση του Συντονιστή Εκπ/κού Έργου Θεολόγων Στερεάς Ελλάδος του ΠΕ.Κ.Ε.Σ., κ. Χαράλαμπου Ανδρεόπουλου δρ. Θεολογίας, ο Ποιμενάρχης συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Άγγελο Ανθόπουλο, ευρέθη στις Εγκαταστάσεις του 5ου Γενικού Λυκείου Λαμίας, όπου στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Σχολείου πραγματοποιούταν η Ενημερωτική Ημερίδα, με θέμα: «Διδακτικές προσεγγίσεις και παιδαγωγικοί προσανατολισμοί στο μάθημα των Θρησκευτικών στο σύγχρονο σχολείο».

Τον Μητροπολίτη καλωσόρισε ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Κωνσταντίνος Σπαλιώρας, Dr. Θεολογίας, ο οποίος και τον παρουσίασε στους συμμετέχοντες Εκπαιδευτικούς της Ημερίδος, ευχόμενος έτη πολλά, υγιή και καλλίκαρπα στην Αρχιερατεία του, δωρίζοντάς του δε, εις ανάμνησιν της πρώτης επισκέψεώς του στο σχολείο, μία εικόνα του Χριστού, αφού, όπως είπε «ο Επίσκοπος είναι εις τύπον και τόπον Χριστού». Ο κ. Σπαλιώρας προσεκάλεσε τον Σεβασμιώτατο στο βήμα και τον παρεκάλεσε να απευθύνει έναν πατρικό χαιρετισμό.

Ο Ποιμενάρχης ευχαρίστησε τον κ. Σπαλιώρα για τα καλά του λόγια και το ευλογημένο δώρο και στην συνέχεια ωμίλησε στους Εκπαιδευτικούς Θεολόγους για το όμορφο και επίκαιρο θέμα της Ημερίδος.

«Η συνάντησή μας αυτή είναι συνάντηση γνωριμίας και μιας πρώτης επικοινωνίας. Να με θεωρείτε ως ένα μέλος της οικογένειάς σας. Θέλω να ξέρετε ότι, θα βρίσκομαι πάντα στο πλευρό σας για καθετί που σας απασχολεί, για να μπορέσουμε όλοι μαζί, με αγάπη, με ομόνοια και ενότητα να μεταδίδουμε σωστά το χαρμόσυνο μήνυμα σωτηρίας του Χριστού στον κόσμο και ιδιαιτέρως στα παιδιά μας.

Για να έχει επιτυχία και απήχηση το μάθημα των Θρησκευτικών στα σχολεία μας, πρέπει ο διδάσκων, να πιστεύει αυτά που διδάσκει, να αγαπάει αυτά που λέει αλλά και να αγαπάει αυτούς που τα λέει. Θεολογία είναι πάνω απ’ όλα να αγαπάς τον Χριστό και την διακονία σου. Μόνο έτσι μεταδίδεις σωστά το μήνυμα του Χριστού και της Εκκλησίας», υπογράμμισε μεταξύ των άλλων ο Μητροπολίτης.

Προ της αναχωρήσεως του από το Σχολείο, διένειμε στους συμμετέχοντες στην Ημερίδα ως ευλογία το νέο του Βιβλίο με τίτλο: «Απόστολος Παύλος, ο Απόστολος των Εθνών και όχι των Εθνικισμών» και ευχήθηκε σε όλους καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα.

Τον Ποιμενάρχη καλωσόρισε ακολούθως κ. Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος, ο οποίος στην συνέχεια ανέπτυξε το θέμα: . «Η δημιουργική χρήση των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας (Τ.Π.Ε.) στη μαθησιακή διαδικασία».

Εισηγήσεις επίσης ανέπτυξαν: η Θεολόγος του Γυμνασίου Αγ. Κωνσταντίνου κ. Δήμητρα Λεκάκη η οποία παρουσίασε σχετική δειγματική διδασκαλία και ο Κων/νος Σπαλιώρας, Δ/ντής του 5ου ΓΕ.Λ. Λαμίας, ο οποίος αναφέρθηκε στην Παιδαγωγική διάσταση του έργου του Αγ. Ιωάννου του Χρυσοστόμου.

Τέλος, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Λυκείου, ευρισκόμενοι στην αυλή για το διάλλειμα, προσέτρεξαν κοντά στον Μητροπολίτη, όπου και εζήτησαν την Αρχιερατική του ευχή, λαμβάνοντας την πατρική του αγάπη και ευλογία.
Δέσμευσαν δε τον Ποιμενάρχη μας, στο άμεσο μέλλον να επισκεφθεί και πάλι το Σχολείο για να τους μιλήσει και να έχουν μία όμορφη επικοινωνία μεταξύ τους.

Με πληροφορίες από: imfth.gr


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ