Πούτιν στο πλευρό του Τραμπ: Επινόησαν τις κατηγορίες εναντίον του


Ανεξάρτητα από το τι θα κάνει η… Ιστορία, η Γερουσία, όπου παραπέμπεται σε δίκη με το ερώτημα της καθαίρεσης ο Ντόναλντ Τραμπ, αναμένεται να τον αθωώσει. Ακόμα και ο Βλαντιμίρ Πούτιν, που στηρίζει απόλυτα τον Αμερικανό ομόλογό του, το είπε!

Κάθε χρόνο, στο τέλος Δεκεμβρίου, ο Βλαντιμίρ Πούτιν δίνει την ετήσια μεγάλη συνέντευξη Τύπου. Και μιλάει για όλα. Δεν ήταν δυνατόν να μη μιλήσει για την ιστορική απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ να παραπέμψουν τον Ντόναλντ Τραμπ σε δίκη για παρακώλυση της λειτουργίας του Κογκρέσου και παράβαση καθήκοντος για το θέμα της Ουκρανίας.

Click4more Τραμπ: Οι Δημοκρατικοί θέλουν να ακυρώσουν εκατομμύρια ψήφους

Για τον Βλαντιμίρ Πούτιν, που δεν αντιμετωπίζει τέτοια προβλήματα πότε…, η παραπομπή του Τραμπ σε δίκη είναι μια κατασκευασμένη, από τους Δημοκρατικούς ιστορία. Στη γραμμή του Αμερικανού προέδρου ο «τσάρος» δηλαδή.

Οι κατηγορίες που αποδίδονται στον Τραμπ είναι «εξ ολοκλήρου επινοημένες» είπε ο Πούτιν. Και εμφανίστηκε βέβαιος ότι η Γερουσία, όπου θα δικαστεί (άγνωστο ακόμα πότε) ο Ντόναλντ Τραμπ, θα τον αθωώσει.

«Πρέπει ακόμη να περάσει από τη Γερουσία, όπου οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν πλειοψηφία. Δεν είναι πολύ πιθανό να θέλουν να απομακρύνουν από την εξουσία έναν εκπρόσωπο του κόμματός τους με βάση εξ ολοκλήρου επινοημένων κατηγοριών», είπε ο Πούτιν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου όταν ρωτήθηκε για τις ρωσο-αμερικανικές σχέσεις. Πούτιν ΤραμπΠούτιν Τραμπ

Ο Ρώσος πρόεδρος εκτίμησε πως η κρίση που συγκλονίζει την Ουάσινγκτον δεν είναι παρά «η συνέχιση εσωτερικών πολιτικών μαχών» στις ΗΠΑ. Και τα… έχωσε και στους Δημοκρατικούς, πάντα στη «γραμμή Τραμπ».

«Το κόμμα που έχασε τις εκλογές, το Δημοκρατικό Κόμμα, προσπαθεί να εξασφαλίσει αποτελέσματα μέσω άλλων τρόπων και άλλων εργαλείων κατηγορώντας τον Τραμπ για συνωμοσία με τη Ρωσία. Στη συνέχεια επιβεβαιώνεται ότι δεν υπήρξε [συνωμοσία]. Και τώρα, επινόησαν μια ιστορία πίεσης στην Ουκρανία», συνέχισε ο Πούτιν.

Σε μια ιστορική (και μαραθώνια) συνεδρίαση, η Βουλή των Αντιπροσώπων αποφάσισε να παραπέμψει τον Ντόναλντ Τραμπ σε δίκη, με 230 ψήφους υπέρ έναντι 197. Ο Τραμπ κατηγορείται για κατάχρηση εξουσίας, επειδή πίεσε την Ουκρανία να διενεργήσει έρευνα σε βάρος του πολιτικού του αντιπάλου Τζο Μπάιντεν και για παρακώλυση της έρευνας του Κογκρέσου, επειδή αρνήθηκε να συμμετάσχει στην έρευνα για την παραπομπή του.

Έτσι, ο 73χρονος πρόεδρος έγινε ο τρίτος εν ενεργεία πρόεδρος της χώρας που παραπέμπεται σε δίκη για καθαίρεση. Οι προηγούμενοι δυο ήταν ο Άντριου Τζόνσον 1868 και ο Μπιλ Κλίντον το 1998. Ο Ρίτσαρντ Νίξον προτίμησε να παραιτηθεί το 1974 παρά να υποστεί τη διαδικασία.Και «καρφιά» από Πούτιν

Βέβαια, κατά τη συνέντευξη Τύπου, ο Βλαντιμίρ Πούτιν φρόντισε να ρίξει και τις… μπηχτές του στις ΗΠΑ. Είπε πως οι κυρώσεις που ενέκρινε πρόσφατα το Κογκρέσο σε βάρος της Μόσχας θα επηρεάσουν «αναμφίβολα» τις σχέσεις των δύο χωρών, αλλά η Ρωσία θα ανταποδώσει ανάλογα.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τρίτη, η Γερουσία των ΗΠΑ ενέκρινε κυρώσεις εναντίον εταιριών που συνεργάζονται για την κατασκευή του ρωσικού αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ