Ολυμπιακός – Κεμζούρα: «Να είμαστε πνευματικά έτοιμοι στο Βελιγράδι»


Μια ημέρα μετά την απίστευτη νίκη του επί της Χίμκι, ο Ολυμπιακός “πέταξε” για το Βελιγράδι, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Παρασκευή τον Ερυθρό Αστέρα. Ο Κεστούτις Κεμζούρα μίλησε για τα στοιχεία που πρέπει να έχουν οι “ερυθρόλευκοι” για να φύγουν με τη νίκη από το Βελιγράδι.

Ο Κεστούτις Κεμζούρα τόνισε πως θέλει να δει έναν Ολυμπιακό ψυχολογικά έτοιμο στην έδρα του Ερυθρού Αστέρα, ανέφερε πως περιμένει… βοήθεια από παίκτες που δεν έχουν μεγάλο χρόνο συμμετοχής, ενώ στάθηκε στην άμυνα και το ροτέισον των Σέρβων.Ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε για…

– το πιο σημαντικό «όπλο» του Ερυθρού Αστέρα: «Ο Ερυθρός Αστέρας είναι μια από τις καλύτερες ομάδες στην άμυνα. Έχει την 3η καλύτερη στην Ευρωλίγκα. Επίσης, είναι μια από τις τρεις καλύτερες στην κατηγορία των κλεψιμάτων. Θεωρώ πως θα παίξουν πολύ σκληρά. Έχασαν στον προηγούμενο παιχνίδι στην Μόσχα και τώρα επιστρέφουν στο σπίτι τους να παίξουν μπροστά στους φιλάθλους τους. Καμία ομάδα, κανένας προπονητής και κανένας παίκτης δεν θέλει να χάσει δύο παιχνίδια στην σειρά, ειδικά όταν παίζει μέσα στην έδρα του. Οπότε εμείς θα πρέπει πρώτα από όλα να είμαστε έτοιμοι πνευματικά για να αντιμετωπίσουμε αυτή την πρόκληση, την σκληράδα τους και την έντασή τους. Τακτικά θα κάνουμε κάποιες αλλαγές, όχι όμως πολλές καθώς δεν υπάρχει χρόνος. Θα πρέπει να ξεκουραστούμε και οι παίκτες που δεν είχαν μεγάλο χρόνο συμμετοχής θα πρέπει να δώσουν σημαντικές βοήθειες και να είναι έτοιμοι να δώσουν ενέργεια στην αναμέτρηση της Παρασκευής».

– το τι πρέπει να διορθώσει ο Ολυμπιακός σε σχέση με τις διακυμάνσεις που είχε και κόντρα στη Χίμκι: «Ναι, μπορεί να διορθωθεί. Δουλεύουμε καθημερινά πάνω σε αυτό. Χθες σε κάποιο σημείο μπερδευτήκαμε λίγο με την πικ εν ρολ άμυνα, εκείνοι ‘ζεστάθηκαν’, ο Σβεντ ευστόχησε σε κάποια δύσκολα τρίποντα και το παιχνίδι γύρισε. Όταν εσύ δεν με συνέπεια σκοράρεις και χάνεις ευκαιρίες, ο αντίπαλος αν είναι εύστοχος γυρίζει το παιχνίδι. Δουλεύουμε πάνω σε αυτό και προσπαθούμε να βρούμε τους συνδυασμούς παικτών που παίζουν μαζί καλύτερα, που ταιριάζουν καλύτερα εκείνη τη στιγμή. Αυτό το βλέπουμε μέσα από τις προπονήσεις, μέσα από το παιχνίδι και συνεχώς θα βελτιωνόμαστε».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ