Αυτά είναι δέκα από τα πιο επικίνδυνα παιδικά παιχνίδια (vid)


Ποια παιχνίδια θεωρούνται ακατάλληλα για τα παιδιά

Οι γονείς δεν θα πρέπει αβίαστα να τα αγοράσουν καθώς τις περισσότερες φορές, τα παιδιά ζητούν ένα παιχνίδι, είτε γιατί το έχουν δει στην τηλεόραση, στο ίντερνετ ή γιατί το έχει ένας φίλος τους.

Όμως, καθοριστικός παράγοντας για την επιλογή του παιχνιδιού είναι ο χαρακτήρας και η ηλικία του παιδιού. Επιπλέον, για τα παιδικά παιχνίδια υπάρχει τόσο εθνική όσο και ευρωπαϊκή νομοθεσία, η οποία καθορίζει τις βασικές προδιαγραφές και απαιτήσεις ασφαλείας που οφείλουν να πληρούν τα εν λόγω παιχνίδια.

Το ΚΕΠΚΑ συνιστά ακόμη να μη γίνεται η επιλογή του παιχνιδιού κάτω από τις εντυπώσεις μιας τηλεοπτικής διαφήμισης, αλλά με κριτήρια την ηλικία, το φύλο, τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες κάθε παιδιού.

Συμβουλεύει, επίσης, όταν ανοίξουμε το παιχνίδι να ελέγξουμε την κατάστασή του, να διαβάσουμε προσεκτικά τυχόν προειδοποιήσεις και συστάσεις του κατασκευαστή, να μην πετάξουμε τα υλικά συσκευασίας, καθώς ενδέχεται να τα χρησιμοποιήσουμε σε περίπτωση παραπόνων, να εξηγήσουμε στο παιδί τη χρήση του και μετά τη χρησιμοποίηση του παιχνιδιού, να ελέγξουμε την κατάστασή του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το 2018, σχετικά με την Πύλη Ασφαλείας για τα επικίνδυνα προϊόντα, την 1η θέση στη λίστα καταλαμβάνουν τα παιχνίδια!

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε ποια παιχνίδια έχουν χαρακτηριστεί επικίνδυνα για τα παιδιά, καθώς έχουν προκληθεί σοβαρά ατυχήματα:

πηγή: Mothersblog.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ