Βουτιά και πάλι για την τουρκική λίρα λόγω… ΗΠΑ

Σε ελεύθερη πτώση και πάλι η τουρκική λίρα η οποία έπεσε στο χαμηλότερό επίπεδό της από το Μάιο, μετά την προσπάθεια της κυβέρνηση να μειώσει την αστάθεια στην αγορά.

Και αυτό γιατί αυξήθηκαν οι ανησυχίες για τη σχέση της Άγκυρας με την Ουάσινγκτον με αποτέλεσμα να επηρεαστεί και πάλι αρνητική η τουρκική λίρα.

Το τουρκικό νόμισμα, που εξακολουθεί να είναι ευάλωτο μετά την περυσινή κρίση κατά την οποία έχασε σχεδόν το 30% της αξίας του έναντι του δολαρίου, οδεύει σήμερα προς την πέμπτη διαδοχική ημέρα απωλειών και οι επιδόσεις του είναι οι χειρότερες απ’ όλα τα νομίσματα των αναδυόμενων οικονομιών.

Και παρά το γεγονός πως οι τουρκικές αρχές έχουν λάβει αρκετά ανορθόδοξα μέτρα για να σταθεροποιήσουν την τουρκική λίρα, η πτώση της ισοτιμίας της έχει φθάσει μέχρι στιγμής φέτος το 11%.

Η συνεχιζόμενη αδυναμία της, από την άλλη, θα μπορούσε να βοηθήσει την Τουρκία να περιορίσει τις εισαγωγές και να επιτύχει τον φιλόδοξο κυβερνητικό στόχο για 5% αύξηση του ΑΕΠ το 2020, σημειώνει το Ρόιτερ.

Η τουρκική λίρα σημείωσε σήμερα πτώση μέχρι τις 5,9425 έναντι του δολαρίου, που κι αυτό υποχωρούσε μετά την παραπομπή του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ από τη Βουλή των Αντιπροσώπων. Στις 14:00 (ώρα Ελλάδας) η ισοτιμία της με το δολάριο βρισκόταν στο 5,9390.

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here