Τραμ: Κλείνει για 4 μήνες η γραμμή στο Φάληρο


Για τουλάχιστον τέσσερις μήνες θα κλείσει η γραμμή του Τραμ στο Φάληρο, λόγω των έργων ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου.

Με έγγραφο που εστάλη από την Περιφέρεια Αττικής στη ΣΤΑΣΥ, γνωστοποίησε ότι προτίθεται να ξεκινήσει τις απαραίτητες εργασίες μετακίνησης του τροχιόδρομου από τις 17 Φεβρουαρίου και για χρονικό διάστημα 4 μηνών.

Στο υπουργείο Υποδομών αλλά και στη ΣΤΑΣΥ υπάρχει μία αναμονή για την τήρηση αυτής της ημερομηνίας καθώς είναι η τρίτη μετάθεση στην ημερομηνία εκκίνησης των εργασιών. Μέχρι και πριν λίγες εβδομάδες γίνονταν λόγος για εκκίνηση στις αρχές Ιανουαρίου. Με την ολοκλήρωση των έργων οι γραμμές θα μετακινηθούν και θα ανυψωθούν ελαφρώς. Είναι μία περίπλοκη διαδικασία που επίσης αφορά και τις γραμμές ηλεκτροκίνησης.

Όπως γίνεται αντιληπτό, τα έργα αυτά, όπως αναφέρει το ypodomes.com, αυτό συμπαρασύρει και την έναρξη λειτουργίας της επέκτασης του Τραμ από το Νέο Φάληρο μέχρι το κέντρο και το λιμάνι του Πειραιά.

Τα δοκιμαστικά δρομολόγια είναι σε αρκετά προχωρημένο στάδιο και υπάρχει μία λίστα με τελικές διορθώσεις με το πέρας των οποίων η επέκταση μπορεί να δοθεί σε εμπορική λειτουργία το αμέσως επόμενο διάστημα.

Λόγω όμως των έργων μετακίνησης των γραμμών στο Φάληρο, η λειτουργία της επέκτασης μετατίθεται οριστικά για το ερχόμενο καλοκαίρι, με την ελπίδα η διάρκεια των έργων να μην «ξεχειλώσει».

Με τα σημερινά δεδομένα η επέκταση θα μπορέσει να λειτουργήσει μέχρι το τέλος Ιουλίου.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ