Πολιτική θύελλα για την ΕΛΑΣ. «Επαρκείς» για την κυβέρνηση οι εξηγήσεις για το Κουκάκι


Ως μια προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να ξεφύγει από τα εσωτερικά του προβλήματα αντιμετωπίζουν στην κυβέρνηση τη στήριξη των καταγγελιών για περιστατικά αστυνομικής βίας από την αξιωματική αντιπολίτευση και τις αντίστοιχες δηλώσεις στελεχών της Κουμουνδούρου. Επίσης, διαχωρίζουν το ζήτημα της ασφάλειας και της εφαρμογής του νόμου από τις καταγγελίες για κατάχρηση εξουσίας από τα αστυνομικά όργανα, για τις οποίες λένε πως θα ερευνηθούν.

Το δόγμα «νόμος και τάξη», άλλωστε, ήταν ένα από τα στοιχεία που ανέδειξαν την κυβέρνηση της ΝΔ στις κάλπες του Ιουλίου, με τους πολίτες στην πλειονότητά τους να δείχνουν εμπιστοσύνη στον Κυριάκο Μητσοτάκη και όσα υποσχέθηκε για την αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας. Αυτό είπε και στη Βουλή προχθές, στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, απαντώντας εμμέσως στον Αλέξη Τσίπρα που «σήκωσε» τις καταγγελίες για αστυνομία βία κατά την εκκένωση της κατάληψης στο Κουκάκι.

Click4more “Γιατί μας έχετε δεμένους; Δεν σας αντιστέκεται κανείς”! Η στιγμή της σύλληψης του σκηνοθέτη στο Κουκάκι

Ο πρωθυπουργός, όμως, απέφυγε να πει κάτι παραπάνω για το ζήτημα, αφενός για να μην παρεκκλίνει από την οικονομία που είναι το βασικό ζήτημα της ατζέντας του κι αφετέρου για να μην πάρει θέση σ’ ένα τόσο λεπτό ζήτημα, επιλέγοντας εν τέλει να καλύψει την ΕΛΑΣ και τον αρμόδιο υπουργό, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Από την κυβέρνηση διαμηνύουν σε όλους τους τόνους ότι θα αποκατασταθεί βήμα-βήμα η νομιμότητα και η κανονικότητα μετά από 4,5 χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και η προσπάθεια που ξεκίνησε θα συνεχιστεί, προκειμένου ν’ αντιμετωπιστεί η ανομία. Δεν περνούν, άλλωστε, απαρατήρητες από την κυβέρνηση οι απαντήσεις των πολιτών στην έρευνα της Pulse που παρουσίασε χθες βράδυ ο ΣΚΑΙ: το 54% εκτιμά ότι τα μέτρα της κυβέρνησης στον τομέα της δημόσιας τάξης κι ασφάλειας κινούνται σίγουρα ή μάλλον προς τη σωστή κατεύθυνση.

Click4more Δημοσκόπηση Pulse: Ψήφος εμπιστοσύνης σε ελληνοτουρκικά, καθημερινότητα, ασφάλεια! Στις 13 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Αλλά και σε ό,τι αφορά τις καταγγελίες για περιστατικά αστυνομικής βίας, από την κυβέρνηση λένε πως ναι μεν η Αστυνομία λειτουργεί στο πλαίσιο του νόμου, αλλά όταν διαπιστώνονται φαινόμενα υπέρβασης καθηκόντων των αστυνομικών οργάνων και αδικαιολόγητης βίας, αμέσως τα περιστατικά αυτά θα παραπέμπονται για εξέταση και λήψη μέτρων στα αρμόδια πειθαρχικά και θεσμικά όργανα. Επίσης, ειδικά για την κατάληψη στο Κουκάκι, στην κυβέρνηση θεωρούν απολύτως επαρκείς τις εξηγήσεις που έδωσε η ΕΛΑΣ.

«Το περιστατικό θα εξεταστεί», δήλωσε στο newsit.gr ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, προσθέτοντας πως «δεν θέλουμε από τη μία μεριά να έχουμε καταλήψεις ιδιωτικών περιουσιών ή πανεπιστημίων και δεν θέλουμε, από την άλλη, να αυθαιρετεί η Αστυνομία. (…) Το κράτος Δικαίου δεν πρέπει να εφαρμόζεται a la carte», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Πέτσας και υπενθύμισε πως η κυβέρνηση είχε προεκλογικά ακόμη στην κορυφή της ατζέντας της και τα θέματα ασφάλειας, στηλιτεύοντας ταυτόχρονα την «πολιτικό ομπρέλα» που, όπως είπε, επιχείρησε να βάλει η αντιπολίτευση και δη ο ΣΥΡΙΖΑ στο περιστατικό στο Κουκάκι.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ