Αυτό είναι το «Φαρ-Ουέστ» της Ελλάδας: Αμέτρητοι κάκτοι δίπλα σε γνωστή πόλη

Γνωρίζατε ότι υπάρχει στην Ελλάδα ένα μέρος όπου υπάρχουν αυτοφυείς αμέτρητοι ελληνικοί κάκτοι (φραγκοσυκιές) και δημιουργούν ένα σκηνικό που θυμίζει φαρ-ουέστ και όλ» αυτά δίπλα σε μια δημοφιλέστατη και γραφική πόλη;

Πετάμε πάνω από το λόφο της Αρβανιτιάς, στο Ναύπλιο, όπου η φύση έχει δημιουργήσει αυτό απίστευτο σκηνικό. Ένα απέραντο δάσος από φραγκοσυκιές δημιουργεί στα ελληνικά πρότυπα ένα σκηνικό με κακτοειδή που βλέπουμε μόνο σε ξένες ερήμους. Το ιδιότυπο αυτό “δάσος” βρίσκεται μέσα στο κάστρο της Ακροναυπλίας και περιβάλλεται από θάλασσα.

Οι απόκρημνοι βράχοι γεμάτοι φραγκοσυκιές κρέμονται σχεδόν κάθετα και καταλήγουν στη θάλασσα. Στο επίπεδο της θάλασσας υπάρχει ένας καταπληκτικός περίπατος, ο λεγόμενος “Γύρος της Αρβανιτιάς”, που οι επισκέπτες περπατούν σε ένα πλακόστρωτο μονοπάτι δίπλα στη θάλασσα υπό την σκιά αυτού του ιδιότυπου δάσους από κάκτους. Μάλιστα έχουν αφήσει το “στίγμα” τους σε πολλούς απ’ αυτούς, χαράσσοντας πάνω τους ονόματα και ημερομηνίες. Σίγουρα αξίζει μια επίσκεψη. Απολαύστε την πτήση!

Την επόμενη φορά που θα βρεθείτε στο Ναύπλιο, κάντε το γύρο της Αρβανιτιάς και θα απολαύσετε το εκπληκτικό τοπίο…

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here