Βόλος: Το αυτοκίνητο που αγόρασε ήταν… αέρας κοπανιστός – Το λάθος που του στοίχισε 2.500 ευρώ


Αποφάσισε να αγοράσει αυτοκίνητο μετά από αγγελία που είδε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, αλλά τελικά αποδείχθηκε πως την πάτησε πολύ άσχημα… Πως έπεσε στα δίχτυα του απατεώνα.

Θύμα απίστευτης απάτης μέσω αγγελίας σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης έπεσε ένας Σκοπελίτης, ο οποίος πείστηκε να πληρώσει 2.500 ευρώ για ένα αυτοκίνητο που τελικά δεν παρέλαβε ποτέ.
Στις αρχές Δεκεμβρίου ο πολίτης είδε στο Facebook μία αγγελία για αυτοκίνητο, και αποφάσισε να το αγοράσει, καταβάλλοντας 2.500 ευρώ. Ο ενδιαφερόμενος αγοραστής δεν υποψιάστηκε σε καμία περίπτωση ότι η αγγελία ήταν “αέρας” και ότι πίσω από το συγκεκριμένο προφίλ στο Facebook κρυβόταν επιτήδειος. Ενδιαφερόταν να αγοράσει ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, θεώρησε ότι η τιμή πώλησης ήταν προσιτή και επικοινώνησε με τον πωλητή. Όπως αποδείχθηκε όμως στην πορεία, η περιπέτειά του μόλις είχε αρχίσει…

Ο απατεώνας τον ενημέρωσε ότι για την απόκτηση του αυτοκινήτου έπρεπε να δώσει προκαταβολή της τάξεως των 1.200 ευρώ σε συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό και στη συνέχεια ακόμη ένα ποσό, το υπόλοιπο της συμφωνηθείσας τιμής. Ο ενδιαφερόμενος αγοραστής ακολούθησε τις οδηγίες που του δόθηκαν και στη συνέχεια ανέμενε την παράδοση του αυτοκινήτου, όταν ο απατεώνας τού έστειλε πλαστό πιστοποιητικό επιστροφής χρημάτων.

Ο επιτήδειος ενημέρωνε με αυτόν τον τρόπο ότι για φορολογικούς λόγους επέστρεφε τα χρήματα που είχαν καταβληθεί για την αγορά του αυτοκινήτου και ζητούσε από τον Σκοπελίτη να προβεί σε εκ νέου καταβολή των χρημάτων. Ο πολίτης άρχισε τότε να υποψιάζεται ότι κάτι δεν πήγαινε και καλά στη διαδικασία της αγοράς.

Δυστυχώς, εξετάζοντας αν του είχαν επιστραφεί τα χρήματα, διαπίστωσε ότι το εν λόγω πιστοποιητικό ήταν πλαστό. Ο επιτήδειος είχε κρατήσει όλα τα χρήματα, δεν του είχε παραδώσει το αυτοκίνητο που υποτίθεται ότι του είχε πωλήσει και παρ’ όλα αυτά ήθελε ακόμη περισσότερα χρήματα! Εξοργισμένος ο Σκοπελίτης απευθύνθηκε στην Εισαγγελία Βόλου και κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά, η οποία διέταξε άμεσα τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Πηγή: taxydromos.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ