Κραμπ-Καρενμπάουερ: Η Γερμανία στηρίζει Ελλάδα και Κύπρο. Η Τουρκία να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο

Να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας κάλεσε την Τουρκία η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας (και διάδοχος της Μέρκελ στο CDU) Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ, εκφράζοντας συγχρόνως την αλληλεγγύη του Βερολίνου στην Ελλάδα και την Κύπρο.

«Καταστήσαμε απολύτως σαφές, στην αλληλεγγύη και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ότι στεκόμαστε αλληλέγγυοι προς την Ελλάδα και την Κύπρο», δήλωσε η Κραμπ-Καρενμπάουερ, στο πλαίσιο επίσκεψής της στη γερμανική κορβέτα «Ludwigshafen am Rhein», η οποία συμμετέχει στην αποστολή UNIFIL του ΟΗΕ και πλέει ανοιχτά της Κύπρου.

Η Γερμανία, τόνισε η Κραμπ-Καρενμπάουερ σύμφωνα με την εφημερίδα Die Welt, κάλεσε «από κοινού με τους Ευρωπαίους εταίρους της» την Τουρκία να αποδεχθεί «αυτή τη νομική αντίληψη, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου, του Δικαίου της Θάλασσας».

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, πρόσθεσε, όρισε ένα πλαίσιο κυρώσεων. «Τώρα πρέπει να δούμε πώς αυτό το πλαίσιο θα γεμίσει για το μέλλον με σύνεση», συνέχισε και επισήμανε ότι η ανατολική Μεσόγειος είναι «πλούσια σε κοιτάσματα, τα οποία χρειαζόμαστε για την παροχή ενέργειας» και για αυτό έχουν σε αυτήν την περιοχή «πάρα πολλοί τεράστια οικονομικά συμφέροντα».Die Welt: Η Τουρκία προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμένα

Όπως αναφέρει η Die Welt, από την ανακάλυψη των κοιτασμάτων αερίου στα ανοιχτά της Κύπρου, η Άγκυρα προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμένα «επεκτείνοντας μέσω μιας αμφιλεγόμενης συμφωνίας με τη Λιβύη σημαντικά τα όρια της θαλάσσιας περιοχής της στην ανατολική Μεσόγειο».

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επέκρινε τη συμφωνία ως «παραβίαση του Δικαίου της Θάλασσας και εξέφρασε ήδη την αλληλεγγύη της προς την Ελλάδα και την Κύπρο», υπενθυμίζει η γερμανική εφημερίδα.

Η Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ παρακολούθησε άσκηση της γερμανικής κορβέτας στην περιοχή και είχε συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογό της Σάββα Αγγελίδη, ενώ επισκέφθηκε και τις γερμανικές δυνάμεις στη Λεμεσό. Κατά την επίσκεψή της, η οποία πραγματοποιήθηκε ενόψει των Χριστουγέννων, η υπουργός Άμυνας έφερε στο γερμανικό πολεμικό σκάφος το «Φως της Ειρήνης» από την Βηθλεέμ.

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here