Κυβερνητικοί κύκλοι για Διαματάρη: Δεν είμαστε όλοι ίδιοι κ. Τσίπρα


Νέο κύκλο αντιπαράθεσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να προκαλέσει η υπόθεση Διαματάρη. Ο πρώην υφυπουργός Αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό παραιτήθηκε στις 5 Δεκεμβρίου μετά την κριτική που δέχθηκε όταν αποκαλύφθηκε ότι δεν ήταν κάτοχος πτυχίου στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, όπως έγραφε στο βιογραφικό του.

Σήμερα, ο Αντώνης Διαματάρης εμφανίστηκε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ όπου μεταξύ άλλων παρουσίασε το έγγραφο από το πανεπιστήμιο Columbia που πιστοποιεί τις σπουδές του, στη συνέχεια μίλησε για τους λόγους που τον έκαναν να υποβάλει την παραίτησή του. «Υπήρξαν τέσσερις κατηγορίες εναντίον μου. Η μία ήταν για το πτυχίο, η δεύτερη ότι μπήκα στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης και άλλαξα το βιογραφικό μου, στην οποία δεν είχα πρόσβαση και μάλιστα καλώ τον εισαγγελέα να το εξετάσει γιατί είναι πάρα πολύ σοβαρό. Η τρίτη είχε να κάνει με έναν συνεργάτη μου που είχε έξι δίκες και είναι αθώος σε όλες, κανείς όμως δεν έκανε ένα τηλέφωνο για να δει αν είναι αλήθεια και η τέταρτη έχει να κάνει με το ότι παρέμεινα μέτοχος σε εταιρείες».

Κυβερνητικές πηγές αναφερόμενοι στις εξηγήσεις που έδωσε σήμερα ο πρώην υφυπουργός τόνισαν: «O Aντώνης Διαματάρης, παρουσίασε σήμερα το επίσημο έγγραφο από το Πανεπιστήμιο Columbia που πιστοποιεί ότι είχε εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις που απαιτούνται για την απόκτηση MBA. Ήταν ακριβής λοιπόν η δήλωσή του ότι σπούδασε στο Columbia παρότι δεν προσήλθε να παραλάβει το πτυχίο του. Ο ίδιος για λόγους ευθιξίας κι επειδή αμέλησε να αποχωρήσει έγκαιρα από τη θέση διευθύνοντος συμβούλου, υπέβαλε την παραίτησή του. Έχουν άραγε κάποιο σχόλιο για το επίσημο έγγραφο του Columbia, ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που έσπευσαν να τον κανιβαλίσουν; Θα του ζητήσουν συγγνώμη για όσα ψέματα είπαν εις βάρος του; Με την παρουσίαση του σημερινού εγγράφου κλείνει ένας κύκλος, με τη λάσπη να επιστρέφει σε αυτούς που την εκτόξευσαν. Ας το καταλάβουν. Σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε όταν κυβερνούσαν εκείνοι, για τα στελέχη της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ο πήχης είναι πολύ ψηλά. Η λέξη ευθιξία μπορεί να είναι άγνωστη για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όχι όμως για τους υπουργούς της σημερινής κυβέρνησης. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι κ. Τσίπρα».

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ