Στη Γαλλία θα εκδοθεί ο Mr Bitcoin. Θα ακολουθήσουν… ΗΠΑ και Ρωσία


Στη Γαλλία θα εκδοθεί τελικά, σε πρώτη φάση, ο 40χρονος Ρώσος Αλεξάντερ Βίνικ («Mr. Bitcoin»).

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνος Τσιάρας υπέγραψε την υπουργική απόφαση ώστε ο Mr. Bitcoin να εκδοθεί στη Γαλλία.

Στην απόφαση αναφέρεται ότι ως δεύτερος προορισμός πρέπει να είναι οι ΗΠΑ και τέλος η Ρωσία, άρα η προϋπόθεση είναι πως όταν τελειώσει με τις δικαστικές εκκρεμότητες στην Γαλλία θα εκδοθεί στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο του, Ζωή Κωνσταντοπούλου, δεν έχει ακόμη λάβει γνώση της απόφασης καθώς του επιδόθηκε στα ελληνικά. Επίσης, υπέβαλλε πριν από λίγη ώρα αίτηση αναστολής και αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώ όπως λέει ούτε η ίδια δεν γνωρίζει ακόμη το ακριβές περιεχόμενο της απόφασης.

Προς το παρόν, ο Βίνικ εξακολουθεί να νοσηλεύεται φρουρούμενος σε νοσοκομείο της Αθήνας, με προβλήματα υγείας μετά την προηγούμενη απεργία πείνας 88 ημερών που είχε κάνει, από το Νοέμβριο του 2018 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2019.

Ο Βίνικ είχε συλληφθεί στη Χαλκιδική στις 25 Ιουλίου 2017 ενώ έκανε διακοπές με τη σύζυγο και τα δύο παιδιά του. Για την έκδοσή του είχαν κάνει ένα αιτήματα ΗΠΑ, Γαλλία και δύο η Ρωσία. Ο Άρειος Πάγος έχει κρίνει για όλα τα αιτήματα θετικά, με τελευταίο τον Δεκέμβριο του 2018.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ