Στη φυλακή οι διακινητές… ψυχών που συνελήφθησαν στα Χανιά


Το δρόμο προς τη φυλακή πήραν οι δύο άνδρες που συνελήφθησαν χθες το πρωί από τις λιμενικές αρχές στα Χανιά καθώς διαπιστώθηκε πως μετέφεραν μετανάστες.

Ο 27χρονος Μαροκινός και ο 56χρονος Κρητικός που συνελήφθησαν στα Χανιά αρνήθηκαν τα όσα τους προσάπτουν τον ένα να δηλώνει θύμα και τον άλλο να λέει πως το έμπλεξαν άδικα.

Και στους δύο ο εισαγγελέας είχε ασκήσει διώξεις για κατά συναυτουργία διευκόλυνση διακίνησης παράνομων μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας ενώ κατά την απολογία τους δεν φαίνεται να έπεισαν κανέναν με αποτέλεσμα να κριθούν προφυλακιστέοι. Ο έλεγχος στο καράβι και η… σύλληψη

Η υπόθεση ήρθε στο φως χθες το πρωί με τις ύποπτες κινήσεις του 27χρονου διακινητή και των μεταναστών που μετέφερε. Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, άνδρες του λιμενικού σώματος προχώρησαν σε έλεγχο του πλοίου που μόλις είχε αγκυροβολήσει στο λιμάνι της Σούδας (προερχόμενο από τον Πειραιά) και είδαν περίπου 10 αλλοδαπούς να κινούνται ύποπτα. Αμέσως τους έθεσαν υπό παρακολούθηση και είδαν στην πορεία πως επιβιβάζονταν σε αυτοκίνητο – τύπου τζιπ – που είχε βγει από το πλοίο και τους περίμενε έξω από το λιμάνι.

Οι αρχές έκαναν σήμα στον οδηγό προκειμένου να κάνουν έναν έλεγχο ωστόσο εκείνος αντιστάθηκε κι επιχείρησε να διαφύγει, κάτι που τελικώς δεν κατάφερε με αποτέλεσμα να συλληφθεί.Με στάση την Κρήτη προωθούσαν τους μετανάστες στο εξωτερικό

Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης βγήκαν στο… φως και όλες οι λεπτομέρειες για το κύκλωμα διακίνησης μεταναστών. Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, ο 27χρονος Μαροκινός και οδηγός του αυτοκινήτου σε συνεργασία με τον 56χρονο Κρητικό είχαν φέρει μετανάστες από την Αθήνα ακτοπλοϊκώς με σκοπό να τους προωθήσουν στο εξωτερικό κάνοντας μία μικρή στάση στην Κρήτη και στα Χανιά.

Μάλιστα, ο 56χρονος φαίνεται πως ήταν εκείνος που είχε βρει το σπίτι όπου θα έμεναν οι δέκα μετανάστες ενώ ο 27χρονος είχε τον ρόλο του «συνοδού».Στο Αστυνομικό Μέγαρο οι μετανάστες

Αξίζει να σημειωθεί πως οι μετανάστες έχουν καταγωγή από το Ιράν και το Ιράκ ενώ μετά την σύλληψη των διακινητών οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Μέγαρο. Εκεί πέρασαν το βράδυ τους ενώ παράλληλα οι αρχές έχουν ξεκινήσει όλες τις διαδικασίες για την ταυτοποίησή τους.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ