«Χοντρό» οικονομικό αλισβερίσι μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης. Τα ντοκουμέντα της συναλλαγής


Χοντρό οικονομικό αλισβερίσι φαίνεται πως έχουν Τουρκία και Λιβύη. Μπορεί τις τελευταίες ημέρες να έγινε γνωστό το μνημόνιο κατανόησης για τις θαλάσσιες ζώνες, αλλά οι δύο χώρες φαίνεται να έχουν συναλλαγές με πολλά μηδενικά εδώ και καιρό.

Έγγραφα που φέρνει στο φως η αντιπολίτευση της Λιβύης δείχνουν απευθείας οικονομικές συναλλαγές μεταξύ της κυβέρνησης Σάρατζ της Λιβύης και της Άγκυρας.

Σύμφωνα ρεπορτάζ της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ πρόκειται για οκτώ έγγραφα που φέρουν τη σφραγίδα του υπουργείου Εσωτερικών της Λιβύης. Οι ημερομηνίες αρχίζουν από τις 13 Μαΐου και τελειώνουν στις 3 Νοεμβρίου. Τα έγγραφα αποδεικνύουν ροή τεράστιων χρηματικών ποσών στην Τουρκία, που εάν αθροιστούν, φτάνουν στα 570 εκατ. ευρώ.

Τα χρήματα αυτά καταλήγουν στην εταιρεία SSTEK, δηλαδή την Τουρκική Εταιρεία Κυβερνοασφάλειας – εταιρεία παραγωγής συστημάτων υψηλής τεχνολογίας σύμφωνα με την ταυτότητά της η οποία υπάγεται στη γραμματεία Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας που υπάγεται στην προεδρία της Τουρκικής Δημοκρατίας δηλαδή απευθείας στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η Τουρκία “εκβίασε” τη Λιβύη! Τι ντοκουμέντα έχει στα χέρια της η Ελλάδα

Με “εκβιασμό” φαίνεται πως κατάφερε η Τουρκία να πείσει τη Λιβύη να υπογράψει τη συμφωνία για τα θαλάσσια σύνορα στην ανατολική Μεσόγειο, ένα μνημόνιο που “σβήνει” από τον χάρτη ελληνικά νησιά όπως η Κρήτη, η Κάρπαθος, η Ρόδος και το Καστελόριζο και η οποία έχει βάλει φωτιά στα ελληνοτουρκικά και έχει προκαλέσει διεθνή κατακραυγή.

Η Αθήνα φαίνεται πως έχει στα χέρια της φωτογραφίες ντοκουμέντο που δείχνουν τη μεταφορά στρατιωτικού εξοπλισμού με τουρκικό πλοίο στην Τρίπολη, κατά παράβαση του στρατιωτικού εμπάργκο που έχει επιβληθεί στη Λιβύη. Όπως ανέφεραν διπλωματικές πηγές, οι φωτογραφίες αυτές φανερώνουν τον πραγματικό λόγο που η κυβέρνηση της Λιβύης προχώρησε σε μνημόνιο συνεργασίας με τη Τουρκία!

Ουσιαστικά, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Τουρκία προσέφερε στη Λιβύη ως αντάλλαγμα της υπογραφής της συμφωνίας για τον καθορισμό των θαλασσίων ζωνών, την αποστολή στρατιωτικού υλικού!

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Μάιο, το φως της δημοσιότητας είχαν δει φωτογραφίες από τουρκικό στρατιωτικό εξοπλισμό και οχήματα προς την Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας, ενώ ύστερα οι στρατιωτικές δυνάμεις της οποίας είχαν «καυχηθεί» για την παραλαβή του εξοπλισμού που παραβιάζει το εμπάργκο όπλων που υπάρχει στην Λιβύη.

Χαρακτηριστικά, οι δυνάμεις της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας είχαν ενισχυθεί με τεθωρακισμένα οχήματα, πυρομαχικά και ποιοτικά όπλα», όπως ανέφεραν οι στρατιώτες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χωρίς ωστόσο να δώσουν λεπτομέρειες σχετικά με την προέλευση του εν λόγω στρατιωτικού εξοπλισμού.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ