Αποκαλύψεις της ΕΛ.ΑΣ. για τη ληστεία «μαμούθ»: Έτσι στήθηκε το κόλπο – Πόσα χρήματα βρέθηκαν (pics)


Νέα στοιχεία για την ληστεία «μαμούθ» στην Καβάλα με λεία 4,2 εκατομμύρια ευρώ από τις εγκαταστάσεις υποκαταστήματος διεθνούς επιχείρησης παροχής υπηρεσιών ασφάλειας έδωσε στο «φως» η ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις η ληστεία ήταν σκηνοθετημένη, και η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη τριών δραστών και τον εντοπισμό του μεγαλύτερου μέρους των αφαιρεθέντων χρημάτων.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Γενικού Περιφερειακούς Αστυνομικού Διευθυντή Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Υποστράτηγου Νικόλαου Μενεξίδη για να εξιχνιαστεί η υπόθεση προηγήθηκαν πολύμηνες και εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, τις οποίες υποστήριξαν και αστυνομικοί του Τμήματος Συλλογής και Διαχείρισης Πληροφοριών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς και αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «από την πρώτη στιγμή των ερευνών είχαν τεθεί δύο στόχοι. Πρώτος στόχος ήταν η ταυτοποίηση και η σύλληψη των δραστών που εμπλέκονται στην συγκεκριμένη υπόθεση και δεύτερος ο εντοπισμός του ιδιαίτερα μεγάλου χρηματικού ποσού που είχε αφαιρεθεί, οι οποίοι και επιτεύχθηκαν από την επίμονη και ενδελεχή αστυνομική έρευνα».

Ανέφερε ότι κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τους τρεις δράστες που εμπλέκονται στην υπόθεση και ότι ο ένας από τους οποίους είναι ο τότε διευθυντής του υποκαταστήματος της επιχείρησης παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, από όπου είχε αφαιρεθεί το ιδιαίτερα μεγάλο χρηματικό ποσό.

Πόσα χρήματα βρέθηκαν από τα 4,2 εκατ. ευρώ;

Σύμφωνα με τον κύριο Μενεξίδη, από τη λεία των 4,2 εκατ. ευρώ εντοπίσθηκε το χρηματικό ποσό των 3.395.395 ευρώ. Η τύχη των υπόλοιπων χρημάτων δεν είναι προς το παρόν γνωστή.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ