Τέλη κυκλοφορίας 2020 : Εκτύπωση βήμα βήμα και πληρωμή


ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2020 – TAXISNET Όσα πρέπει να γνωρίζετε. Ανοιχτή είναι για λίγες ακόμη ημέρες η σχετική εφαρμογή στο Taxisnet για τα τέλη κυκλοφορίας του 2020.

ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2020 και όσα πρέπει να γνωρίζετε. Διαθέσιμα στο Taxisnet για εκτύπωση και εν συνεχεία για πληρωμή είναι τα τέλη κυκλοφορίας 2020. Οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα πληρώσουν από 22 ευρώ έως 1.380 ευρώ με τα ποσά να μένουν στα ίδια επίπεδα με το 2019. Να σημειωθεί πως το ποσό των τελών της κυκλοφορίας υπολογίζεται είτε με βάση τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα είτε με βάση τα κυβικά του κινητήρα και το έτος ταξινόμησης.

Δηλαδή όσα αυτοκίνητα ταξινομήθηκαν από την 1η Νοέμβριου 2010 και μετά, πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας με βάση τις εκπομπές CO2. Από εκεί και πέρα αυτοκίνητα που έχουν ταξινομηθεί μέχρι 31 Οκτωβρίου 2010, καθώς και μοτοσυκλέτες (ανεξάρτητα από ημερομηνίας ταξινόμησης) πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας με βάση τον κυβισμό και το έτος ταξινόμησης.

Τα τέλη κυκλοφορίας 2020 μπορούν να καταβληθούν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2019. Όσοι δεν τα πληρώσουν εντός της συγκεκριμένη προθεσμίας, θα επιβαρυνθούν (εκτός του ποσού για τα τέλη) πρόστιμα, ως εξής:

– 100% των τελών εάν το όχημα είναι δίκυκλο, τρίκυκλο ή επιβατικό ΙΧ.

– 50% των τελών εάν το όχημα είναι επιβατικό ΔΧ, φορτηγό ή λεωφορείο.

– 30 ευρώ εάν τα τέλη κυκλοφορίας είναι μικρότερα των 30 ευρώ.Πώς θα εκτυπώσετε τα τέλη κυκλοφορίας

Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να ακολουθήσουν τα επόμενα βήματα για εκτυπώσουν τα σημειώματα με τα τέλη κυκλοφορίας από το Taxisnet. Πρώτα θα πρέπει να επισκεφθούν την ιστοσελίδα «aade.gr» της ΑΑΔΕ και να «πατήσουν» την ηλεκτρονική εφαρμογή των τελών κυκλοφορίας. Στην συνέχεια θα πρέπει να κάνετε τα ακόλουθα:

1. Να συμπληρώσετε τον Α.Φ.Μ., που αναγράφεται στην άδεια κυκλοφορίας.

2. Να συμπληρώστε τον αρ. κυκλοφορίας του οχήματος, που αναγράφεται στην άδεια κυκλοφορίας.

3. Να συμπληρώστε το έτος τελών κυκλοφορίας. τέλη κυκλοφορίαςτέλη κυκλοφορίας

4. Να επιλέξετε «Αναζήτηση».

5. Να επιλέξετε «Εκτύπωση» όταν εμφανιστεί το μήνυμα «Επιτυχής αναζήτηση».Κατάθεση πινακίδων

Όπως κάθε χρόνο, δεν θα πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας όσοι καταθέσουν τις πινακίδες μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, θέτοντας το όχημά τους σε ακινησία.

Όσοι υποβάλουν δηλώσεις ακινησίας και καταθέσουν τις πινακίδες των οχημάτων τους στις ΔΟΥ μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2019, θα αποφύγουν την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας για το 2020, τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης που πληρώνουν οι κάτοχοι Ι.Χ. κυβισμού 1.929 κυβικών εκατοστών και άνω, αλλά και τα τεκμήρια διαβίωσης.Σαρωτικές αλλαγές από του χρόνου για τα τέλη κυκλοφορίας

Αλλάζουν τα πάντα -εν τω μεταξύ- από το επόμενο έτος στα τέλη κυκλοφορίας, στο πλαίσιο εναρμόνισης της ελληνικής νομοθεσίας με την αντίστοιχη ευρωπαϊκή, όπως προανήγγειλε πρόσφατα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Όπως είπε ο υπουργός «το σύστημα των τελών κυκλοφορίας χρήζει βελτιώσεων… πρέπει να ενσωματωθούν οι απαιτήσεις της νέας ευρωπαϊκής νομοθεσίας αναφορικά με τις εκπομπές ρύπων και πρέπει να γίνει και δικαιότερο το σύστημα για τους κατόχους αυτοκινήτων λαμβάνοντας υπόψη διάφορα κριτήρια».

Παράλληλα τόνισε ότι «κάθε αλλαγή θα κινείται προς την κατεύθυνση δικαιότερης κατανομής της επιβάρυνσης στους κατόχους αυτοκινήτων αλλά κι ενός στόχου για την ανανέωση του παλιού στόλου αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στη χώρα μας. Επιδιώκουμε σε κάθε περίπτωση οι αποφάσεις μας να είναι αποτέλεσμα σωστής αξιολόγησης της υφιστάμενης κατάστασης και ορθής εκτίμησης των επιπτώσεων των όποιων αλλαγών».

Σύμφωνα με την νέα ευρωπαϊκή οδηγία, κάθε κράτος μέλος υποχρεούται να εφαρμόσει ένα Εθνικό πρόγραμμα ελέγχου της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ