Καιρός: 9 μποφόρ και απαγορευτικό απόπλου στο Ιόνιο, αργότερα και στο Αιγαίο


Για τα καλά αγρίεψε ο καιρός, παραμονές Χριστουγέννων, και έντονα προβλήματα εμφανίστηκαν στις θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Ο καιρός, λοιπόν, χάλασε, και στα πελάγη οι άνεμοι πνέουν με ένταση 9 μποφόρ, με αποτέλεσμα, να τεθούν σε ισχύ απαγορευτικά απόπλου και στα λιμάνια Κέρκυρας, Λευκίμμης, Ηγουμενίτσας, μετά από αυτά της Ζακύνθου, Κεφαλονιάς.

Ειδικότερα, δεμένα είναι τα πλοία ανοιχτού τύπου στα λιμάνια Κέρκυρας, Λευκίμμης και Ηγουμενίτσας, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας διευκρινίζεται ότι τα δρομολόγια εκτελούνται μόνο με μεγάλα πλοία κλειστού τύπου.

Ενημέρωση για τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια δίδεται από το Λιμεναρχείο Κέρκυρας, σχεδόν ανά τρίωρο, κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ τα καιρικά φαινόμενα είναι σε έξαρση με τους ανέμους να αγγίζουν τα 9 μποφόρ.

Υπενθυμίζεται ότι από το πρωί της Κυριακής (22.12.2019) δεν εκτελούνται και τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια Ζακύνθου – Κυλλήνης και Πόρου – (Κεφαλονιάς) Κυλλήνης λόγω των θυελλωδών ανέμων στην περιοχή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ακτοπλοϊκής εταιρείας που δραστηριοποιείται στα δύο νησιά, το απαγορευτικό ισχύει έως τις 18:00 το απόγευμα της Κυριακής (22.12.2019).

Ωστόσο, οι μετεωρολόγοι επισημαίνουν ότι έως το βράδυ, τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα προκαλέσουν προβλήματα και στο Αιγαίο.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ