Αεροπορικά ταξίδια: Λειτουργούν σαν φυσικό εμβόλιο

Μπορεί να μην έχουμε την δυνατότητα να ταξιδεύουμε συχνά με αεροπλάνο θα πρέπει όμως να το προτιμούμε από το τρένο ή το πλοίο όποτε μας δίνεται η ευκαιρία. Αυτό τουλάχιστον προτείνει μια νέα έρευνα Βρετανών επιστημόνων που δείχνει πως το αεροπορικό ταξίδι μπορεί να λειτουργήσει ως φυσικό εμβόλιο.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης διαπίστωσαν πως όταν οι άνθρωποι ξαφνικά εκτίθενται σε βακτήρια ή ιούς, το ανοσοποιητικό τους σύστημα βρίσκει τρόπο να τα πολεμά και το θυμάται στο μέλλον. Αυτός είναι και ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί ο κλασικός εμβολιασμός. Μία αδύναμη μορφή ασθένειας εισέρχεται στον οργανισμό μέσω του εμβολίου ώστε το ανοσοποιητικό σύστημα να εξασκηθεί στην ‘πάλη’ και να είναι προετοιμασμένο για μία αληθινή ασθένεια.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας, δρ. Ρόμπιν Τόμσον, αν όλοι ταξίδευαν με αεροπλάνο, θα αποτρέπονταν οι πανδημίες και οι άνθρωποι θα είχαν πιο δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα. Υποστηρίζει όμως ότι αυτός ο φυσικός εμβολιασμός δεν μπορεί να αποτρέψει εντέλει κάποιον άνθρωπο από το να νοσήσει σοβαρά. Αλλά θα μολυνθούν πολύ λιγότεροι άνθρωποι και δεν θα τεθεί η ζωή τους σε τόσο μεγάλο κίνδυνο.

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here