Άγχος Αντιμετώπιση: Αλλαγές στον τρόπο ζωής που μπορεί να μειώσουν τα επίπεδα του άγχους [vid]

Τα συναισθήματα άγχους – ανησυχία, τρόμος, φόβος ή ανεξήγητη αίσθηση επικείμενου χαμού – μπορεί να είναι βαθιά δυσάρεστα. Είτε το άγχος παρουσιάζεται ως διαταραγμένο στομάχι, αίσθημα παλμών, νευρική ένταση, είτε ακόμη και ως κρίση πανικού, η δυσφορία και η αγωνία μπορεί να είναι εξαιρετικά προκλητικές αισθήσεις. Το δε κλινικό άγχος μπορεί μπορεί να είναι εξουθενωτικό. Όταν ταξινομείται ως διαταραχή, το άγχος είναι «επίμονη και υπερβολική ανησυχία» όπου τα άτομα δυσκολεύονται να χάσουν την ορθολογική οπτική τους και «περιμένουν το χειρότερο, ακόμη και όταν δεν υπάρχει προφανής λόγος ανησυχίας», σύμφωνα με την Anxiety and Depression Association of America.

Τα χρόνια ή σοβαρά συμπτώματα μπορεί να είναι σημάδι γενικευμένης διαταραχής άγχους (GAD), η οποία επηρεάζει σχεδόν 40 εκατομμύρια ενήλικες στις ΗΠΑ και, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), 1 στους 13 παγκοσμίως. Ευτυχώς, υπάρχουν αποτελεσματικές θεραπείες και φάρμακα, καθώς γιατροί και επαγγελματίες υγείας καθορίζουν τις καλύτερες επιλογές θεραπείας που είναι κατάλληλες για εσάς. Ανεξάρτητα από το πού βρίσκεστε στην κλίμακα, υπάρχουν φυσικές θεραπείες για το άγχος που αξίζει να εξεταστούν, είτε από μόνες τους είτε ως συμπλήρωμα των παραδοσιακών θεραπειών. Είναι ωστόσο σημαντικό, εφόσον λαμβάνετε επαγγελματική φροντίδα, να μιλήσετε πρώτα με το γιατρό σας.

Ορισμένες παρεμβάσεις αφορούν αλλαγές στον τρόπο ζωής που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του άγχους με την πάροδο του χρόνου, όπως μια τακτική πρακτική διαλογισμού, η σωματική δραστηριότητα, η επαφή με τη φύση και χώρους πράσινου, και η ισορροπημένη διατροφή. Άλλες πάλι, όπως οι τεχνικές βαθιάς αναπνοής και απόσπασης της προσοχής, μπορούν να παρέχουν φυσική ανακούφιση από το άγχος τη στιγμή που το μυαλό στέλνει SOS. Με τις κατάλληλες δεξιότητες και αλλαγές στον τρόπο ζωής μας, μπορούμε να ρυθμίσουμε καλύτερα τα συναισθήματά μας και να εκπαιδεύσουμε τον εγκέφαλό μας να βλέπει τη ζωή με μια πιο ισορροπημένη και λιγότερο τρομακτική προοπτική.

Δείτε πώς μπορείτε να ανακουφίσετε το άγχος φυσικά με την πρακτική του διαλογισμού:

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here