Μηταράκης: Νομιμοποιούμε τη «13η σύνταξη» με 1 δισ. στον προϋπολογισμό του ‘20

Η λεγόμενη «13 σύνταξη», ο μηχανισμός στήριξης των συνταξιούχων, μονιμοποιείται και στον προϋπολογισμό του 2020 προβλέπεται κονδύλι ενός δισ. ευρώ όπως δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας Νότης Μηταράκης.

Ο υφυπουργός Εργασίας, αρμόδιος για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης, μίλησε τη Δευτέρα (23.12.2019) στον Real Fm 97,8 και αναφέρθηκε στο νέο ασφαλιστικό και στις αλλαγές που έρχονται για συνταξιούχους και εργαζόμενους. Στο πλαίσιο αυτό, ο Νότης Μηταράκης χαρακτήρισε το νόμο Κατρούγκαλου, νόμο γεμάτο ιδεοληψίες.

«Εμείς προβλέψαμε στον προϋπολογισμό του 2020 να μονιμοποιήσουμε τη στήριξη των συνταξιούχων, οι οποίοι σήκωσαν στις πλάτες τους μεγάλο μέρος της οικονομικής προσαρμογής τα προηγούμενα χρόνια. Έτσι, ο προϋπολογισμός του 2020 προβλέπει ένα δισ. ευρώ για τη χρηματοδότηση του μόνιμου μηχανισμού στήριξης των συνταξιούχων. Αυτό που ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε ως επίδομα, εμείς το ενσωματώνουμε μόνιμα στον προϋπολογισμό και θα αντιστοιχεί στο 0,5% του ΑΕΠ», τόνισε ο Νότης Μηταράκης.

Επιπλέον, ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων διευκρίνισε πως η αύξηση του 0,5% επί του προϋπολογισμού θα δοθεί σε τρία μέρη. «Αφενός θα αφορά στην αύξηση των ποσοστών αναπλήρωσης για όσους έχουν πάνω από 35 χρόνια στην αγορά εργασίας, αφετέρου θα αφορά στην κατάργηση του πλαφόν των 1.300 ευρώ από το άθροισμα κύριας και επικουρικής, το οποίο θα οδηγήσει μέχρι και σε αύξηση στις επικουρικές κατά μέσο όρο 100 ευρώ, και στη μόνιμη στήριξη των συνταξιούχων που θα ενσωματωθεί μέσα στο νέο ασφαλιστικό το 2020», υπογράμμισε ο κ. Μηταράκης.

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here